Városlista
2024. május 14, kedd - Bonifác

Hírek

2012. Május 29. 07:46, kedd | Helyi

A légzés csodái

A légzés csodái

A kétnapos rendezvényen egyszerű jógagyakorlatokat és erőteljes légzéstechnikát sajátíthattak el az érdeklődők a program vezetőjétől, K V Suresh-től.

Május 26 és 27.-e között került megrendezésre a SKY workshop a keszthelyi Goldmark Károly Művelődési Központban.

K V Suresh Dél-Indiában születetett és nőtt fel. 1990 óta igen sok spirituális témájú könyvet, hangfelvételt, gyakorlatot, videót tanulmányozott, és találkozott számos megvilágosodott Mesterrel, mint Sri Sathya Sai Baba, vagy Sri Sri Ravi Shankar. Ezen a workshopon az elmúlt húsz év tapasztalatát összegezve próbált meg utat mutatni.

Suresh elmondása szerint a tizennégy órás kurzus legfontosabb célja, hogy a résztvevők kiszakadva napi rutinjukból megtanulják a stressz kezelésének egy lehetséges formáját. ,, Szeretném megmutatni nekik, hogy egyszerű gyakorlatokkal is el lehet lazulni, ezután már saját maguk döntik el, hogy folytatják-e ezt otthon is.”

A különböző jóga gyakorlatok- amelyekhez nem kell semmilyen előképzettség, meditációk, játékok segítségével könnyebbé válhat a stresszes helyzetek megoldása, illetve az érzelmi egyensúly létrehozása. A legfontosabb azonban a légzés, hiszen ezzel az alapvető cselekvéssel érkezünk a földre és ezzel távozunk, a köztes időben pedig érzelmeink mindenesetben hatással vannak légzésünkre. Tehát ha megtanuljuk szabályozni légzésünket, kontrolálhatjuk érzelmeinket, gondolatainkat. ,,Az egyensúly pedig akkor jó, ha testünk, elménk és légzésünk összhangban van.”

És hogy mit kapnak még a technikai ismereteken kívül a résztvevők? Suresh reményei szerint magabiztosságot, hitet önmagunkban, és megismerhetnek egy másik látásmódot, életfilozófiát, amelynek alapja a szeretet és a szolgálat. Ez azonban nem csak segítségnyújtást, hanem adott esetben segítségkérést is jelenthet, mivel a mai, értékválságban szenvedő világban mindenkinek szüksége van a támogatásra. Önmagunkon kívül pedig figyelnünk kell szeretteinkre és a közösségre is, amiben élünk. Fontos, hogy ez utóbbiból is vegyük ki részünk, így lehet teljes az életünk, ezért is tartja ingyen a tanfolyamot, ez az ő hozzájárulása a közösségek nem pénz, hanem szeretetalapú működéséhez.

A workshopról bővebb információkat találhatnak az interneten is, de a szervezők ígérik, hogy ősszel újra ellátogatnak Keszthelyre. Ez pedig egy kis ízelítő az egyik workshopról: http://youtu.be/iYhnD_cug8c

Vajda Zsuzsanna

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 14. 15:11, kedd | Belföld

Orbán Viktor: háború és béke kérdésében ez a választás sorsdöntő lesz

Háború és béke kérdésében ez a választás sorsdöntő lesz - mondta a miniszterelnök kedden a Mol Poliol Komplexum tiszaújvárosi átadóján.

2024. Május 14. 15:09, kedd | Belföld

Rétvári Bence: Magyarországon a 10 ezer lakosra jutó orvosok száma meghaladja az OECD országok átlagát

Magyarországon a 10 ezer lakosra jutó orvosok száma meghaladja a legfejlettebb országok, az OECD-országok átlagát - mondta a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára kedden Érden.

2024. Május 14. 15:06, kedd | Belföld

Nagy István: közös érdek a magyar bor sikere

2024. Május 14. 15:05, kedd | Belföld

Nagy Márton: az elektromos autózás jelenti a jövőt