Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2012. November 05. 21:40, hétfő | Helyi
Forrás: SONLINE- Vigmond Erika

A kínai kapcsolat adhat szárnyakat a sármelléki reptérnek

A kínai kapcsolat adhat szárnyakat a sármelléki reptérnek

A kínai együttműködésben turisztikai és gazdasági szempontokból is hangsúlyos szerepet kap a sármelléki Hévíz-Balaton Airport.

Kínai kapcsolatokban is jelentős szerepet tölthet be a Hévíz-Balaton Airport. Beszámoltunk róla: a sármelléki reptér működtetésére az idén létesítette a Hévíz-Balaton Airport Kft.-t a város, ami száz százalékban önkormányzati tulajdonú cég. A fürdővárost eddig csaknem száz kínai delegáció kereste fel. A kínai turizmus fellegvára, Guilin még az év elején kereste meg Hévízt szorosabb együttműködés kialakításával.
Papp Gábor hévízi polgármester érdeklődésünkre elmondta: a szintén önálló reptérrel is rendelkező ötmillió lakosú, évente 20 millió turistát fogadó kínai város történelmi és természeti környezete miatt kedvelt a turisták körében. Legutóbbi, Kínában tett látogatásukkor Guilin Hi-Tech Zone nevű kerületével kötötték meg a testvérvárosi megállapodást, ami elsősorban a turisztikai, valamint a környezet- és természetvédelmi feladatokban történő együttműködésre helyezi a hangsúlyt. Hévíz a további együttműködés során a gyógyászatra épülő turizmusban szerzett tapasztalatait és itteni lehetőségeit tudja átadni és bemutatni Guilinnek, miután a kínai városban a gyógyászat és turizmus összekapcsolása ismeretlen területnek számít.
– Az utaztatás, a turizmus területén hangsúlyos a repterek kérdése, melyek előnyeit a közös kapcsolatokban még jobban ki lehet aknázni – folytatta Papp Gábor, aki elárulta azt is: a kínai látogatáskor Sanghaj Xuhui nevű kerületével is tárgyaltak a testvérvárosi együttműködésről. Itt is körvonalazódtak a Hévíz-Balaton Airport lehetőségei, gazdasági szempontból fejlesztési, működtetési elképzelések is szóba jöhetnek. Ebben közrejátszik az is, hogy Sanghajból utazik a legtöbb turista Európába.
IJ

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 09:02, vasárnap | Sport

Diósgyőri döntetlenjével a Kecskemét is biztos bennmaradó

A Diósgyőr gól nélküli döntetlent játszott a vendég Kecskeméttel a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójának szombati játéknapján.

2024. Április 28. 08:59, vasárnap | Külföld

Épületek tucatjai semmisültek meg a tornádókban az Egyesült Államok középső részén

Többen megsérültek és lakóépületek tucatjai semmisültek meg az Egyesült Államok középső részén tomboló tornádókban - derült ki a helyi idő szerint szombat reggeli összegzésekből.

2024. Április 28. 08:58, vasárnap | Sport

Női kézilabda BL - Egygólos hátrányban a Ferencváros a negyeddöntőben

A legutóbb ezüstérmes Ferencváros házigazdaként 26-25-re kikapott az elmúlt kiírásban negyedik helyezett dán Esbjergtől a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén, szombaton.