Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2012. Május 02. 21:49, szerda | Helyi
Forrás: police.hu

A keszthelyi Csík Ferenc sétányon fa-pavilonnak ütközött egy piros Suzuki

A keszthelyi Csík Ferenc sétányon fa-pavilonnak ütközött egy piros Suzuki

Vasárnap hajnalban a keszthelyi Csík Ferenc sétányon egy fa-pavilonnak ütközött egy személygépkocsi,

majd annak vezetője adatai hátrahagyása nélkül elhajtott a helyszínről. Szemtanúk segítségével hamarosan rendőrkézre került a balesetben részt vevő piros Suzuki, valamint annak vezetője is, akivel szemben felmerült az ittas vezetés gyanúja, ezért mintavételre kötelezték.

Más rendőrségi kishírek Zalából

Kedden délután Lentikápolna belterületén szenvedett súlyos sérülést egy kerékpáros. Elmondása szerint egy háztól kutyák szaladtak ki, amelyektől megijedt és elesett. A rendőrség vizsgálja a baleset körülményeit.

« « « » » »

Kedden délután a rendőrök a 7-es főút nagyrécsei szakaszáról három nőt állítottak elő, mivel azok szexuális szolgáltatást akartak nyújtani az arra elhaladó autósoknak. Szabálysértési eljárás indult a nőkkel szemben, akiket bíróság elé állításukig szabálysértési őrizetbe vett a rendőrség.

« « « » » »

Két hónapja körözte eltűnés miatt a Nagykanizsai Rendőrkapitányság azt a 14 éves lányt, aki egy nagykanizsai gyermekotthonból szökött el február utolsó napján. Nagykanizsai barátjánál találtak rá kedden este a járőrök, ahonnan visszaszállították az otthonba.

« « « » » »

Kedden reggel az egyik zalaegerszegi temető elől kérték a rendőrség segítségét, mivel egy ismeretlen férfi egy, a temető előtt leállított segéd-motorkerékpárral megpróbált elhajtani, azonban azzal elesett. A motor tulajdonosa eközben a temetőben tartózkodott, ám a járművön hagyta sisakját és az indítókulcsot is a járműben felejtette, így az arra kerékpározó bagodi férfi könnyen lecserélte járművét. A sértett felismerte az induló motor hangját, kifutott a temető elé, ahol az oldalára borult segédmotorja mellett a földön fekve találta az azt beindító férfit. Próbálta visszatartani a rendőrök kiérkezéséig, azonban a férfi visszaszállt kerékpárjára és elhajtott onnan. Messzire nem jutott, ugyanis a járőrök hamarosan előállították, vele szemben az ittasság gyanúja is felmerült, ezért előállították mintavételre, majd jármű önkényes elvétele bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

« « « » » »

Hétfőn délután a zalaegerszegi Alsóerdei úton egy bukósisak nélküli utast szállító segéd-motorkerékpáros hívta fel magára a rendőrjárőrök figyelmét. Miután a motoros észrevette a járőrautót, utasát letette, majd a rendőri felszólítás ellenére továbbhajtott. Hamarosan utolérték, majd előállították mintavételre, ugyanis az alkoholszonda nála is pozitív értéket jelzett. Személyazonosságának megállapítása során kiderült, hogy a Zalaegerszegi Rendőrkapitányság elfogatóparancsot bocsátott ki a férfivel szemben, mivel tavaly már tetten érték ittas járművezetésen, azonban gyanúsítottkénti kihallgatására ez idáig nem tudtak sort keríteni, ezért előállították, kihallgatták a tavalyi büntetőügyben, majd egy újabb eljárást kezdeményeztek vele szemben.

Zala Megyei Rendőr-főkapitányság

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 17. 14:40, péntek | Belföld

KSH: a benzin 12, a dízel 1 forinttal olcsóbb a szomszédos országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 609 forint volt, ami megegyezik a régiós átlagértékkel. A szomszédos országokban az átlagár 621 forint volt.

2024. Május 17. 10:04, péntek | Belföld

Orbán Viktor: olyan választás előtt állunk, amely eldönti a háború és béke kérdését

Olyan választás előtt állunk, amely eldönti a háború és béke kérdését, az amerikai választással együtt - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában pénteken.

2024. Május 16. 16:13, csütörtök | Belföld

Kecskeméten folytatta vidéki kampánykörútját Orbán Viktor

2024. Május 16. 16:12, csütörtök | Belföld

Változékonnyá válik az időjárás a pünkösdi hosszú hétvégén