Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2012. Március 06. 09:03, kedd | Helyi
Forrás: balaton.hu

A HÁZASSÁG ÉS A CSALÁD ÜNNEPE KESZTHELYEN

A HÁZASSÁG ÉS A CSALÁD ÜNNEPE KESZTHELYEN

A Keszthelyi Nemzeti Kör Közhasznú Egyesület a Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet által kiírt családtámogatási pályázat anyagi segítségével családi és közösségi programok szervezését vállalja

számos keszthelyi civil szervezet közreműködésével.

A pályázati program megvalósítási célja a házasság és a család intézményének támogatása, ezáltal hozzájárulva Keszthely egyre romló demográfiai helyzetének javításához. A programokat a keszthelyi történelmi egyházközségek aktív részvételével szervezik, március és április hónapokban.
Elsőként szívességszolgálatot szerveznek, melyben önkéntesek felajánlásait várják, akik a rászorulókat segíthetik (pl. beszélgetés idősekkel, gyermekfelügyelet, segítés a házimunkában, tolmácsolás, stb.). A szívességszolgálati felajánlásokat a keszthelyi templomokban és a Városi Könyvtárban elhelyezett dobozokban gyűjtik.
A programokba szeretnék bevonni a fiatalokat és az idősebbeket is, ezért két előadás megtartására felkérték Uzsalyné Pécsi Rita családpedagógust.
Az első előadás március 17-én az evangélikus gyülekezeti teremben az érzelmi intelligenciáról szól.
A következő szombaton, március 24-én, babakocsis felvonulás indul a Fő téri plébániától a belvárosban, utána a férfi és nő kapcsolatáról hallhatnak az érdeklődők, „Férfinak és nőnek teremtetett” címmel.
A helyi médiákon keresztül is népszerűsíteni szeretnék a programokat. A Karmelita templomban sikeresen működő jegyesoktatásról riportfilmet terveznek.
Április 14-én ökumenikus találkozót szerveznek a Nagymezőn, ahol különböző programokkal várják az érdeklődőket.
Április 29-én a Generációk Közötti Szolidaritás Napja keretében helyi óvódások és kisiskolások, valamint a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének keszthelyi tagjai látogatják meg a városi Idősek Otthonát.
A program zárásaként a református templomban a kötődés-pedagógiáról hallhatnak előadást fiatalok és idősebbek.

Sok szeretettel hívnak és várnak minden kedves érdeklődőt programjaikra!

A programok a Nemzeti Erőforrás Minisztérium és a Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet támogatásával valósulnak meg.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 08:35, szombat | Sport

Férfi divízió I/A-vb - Hosszabbításban győzelem az olaszok ellen, szombaton dől el a feljutás

A magyar férfi jégkorong-válogatott hosszabbítás után 3-2-re legyőzte a házigazda olasz csapatot pénteken a bolzanói divízió I/A-világbajnokság negyedik fordulójában.

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

A Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

Megkezdjük a valaha volt legnagyobb, legerősebb európai parlamenti kampány második szakaszát, a Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben