Városlista
2024. május 29, szerda - Magdolna

Hírek

2011. Július 24. 07:21, vasárnap | Belföld
Forrás: HírTV

A hős rendőrre emlékeztek

A hős rendőrre emlékeztek

Jótékonysági futballtornával és kopjafaavatással emlékeztek egykori kollégái és a BRFK vezetői az egy éve hősi halált halt Radovic Dusán főhadnagyra. A rendőrt a fővárosban gázolta halálra egy férfi.

Kopjafa őrzi az egy éve hősi halált halt rendőr, Radovic Dusán emlékét a zuglói rendőrkapitányság udvarán. A posztumusz főhadnagy 11 évet szolgált Budapest XIV. kerületében.

„Kopjafát avatunk egy olyan esemény kapcsán, amelynek nem szabadott volna megtörténnie. Ez a kopjafa arra emlékeztet, hogy elveszítettük egy bajtársunkat, de legtöbben egy barátot. Neki, Radovic Dusánnak állítunk most emléket. Olyan emléket, amelyről azok a rendőrök is tudni fogják, mi történt egy évvel ezelőtt, akik még fel sem szereltek. Egy éven keresztül nem volt olyan nap, hogy valaki ne gyújtotta volna meg az ügyeleten a mécsest, és nem volt olyan nap, hogy ne került volna a kerítés mellé friss virág” – mondta el Krammer György, Zugló korábbi rendőrkapitánya. A kopjafaavatás után jótékonysági labdarúgótornát rendeztek 19 csapat részvételével.

Radovic Dusánt 2010. július 23-án gázolta halálra egy autóval menekülő bűnöző. A büntetett előéletű férfi ivott és kábítószert is fogyasztott, mielőtt a kormány mögé ült. Hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés és közúti veszélyeztetés gyanújával indított ellene eljárást az ügyészség. A nyomozást még nem zárták le.

„A Központi Nyomozó Főügyészségen folyó nyomozás a záró szakaszába érkezett. Jelen pillanatban még bizonyos szakvélemények lezárását várjuk és a gyanúsított folytatólagos kihallgatására is sor fog még kerülni” – mondta el Fazekas Géza szóvivő. A gyanúsított börtönben ül egy korábban elkövetett bűncselekményért. (lm)

hírTV

Címkék: rendőr

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 29. 09:36, szerda | Belföld

Ferencz Orsolya: nem tud minden ország tartalékos kutatóűrhajóst is jelölni

Nem tud minden ország tartalékos kutatóűrhajóst is jelölni az űrhajós programokba - mondta az űrkutatásért felelős miniszteri biztos az M1 aktuális csatorna szerda reggeli műsorában.

2024. Május 29. 07:53, szerda | Belföld

Szijjártó Péter szerint minden nehézség ellenére sikeres a magyar gazdaság dimenzióváltása

Minden nehézség ellenére sikeres a magyar gazdaság dimenzióváltása, ennek során az elmúlt években folyamatosan nőtt a gazdaság technológiai színvonala, a kutatás-fejlesztés részesedése és a hozzáadott érték is

2024. Május 29. 07:49, szerda | Belföld

Több mint 170 ezerrel kevesebben szavazhatnak az önkormányzati választáson, mint öt éve

Mintegy 170 ezerrel kevesebben szerepelnek az önkormányzati választás névjegyzékében, mint öt évvel ezelőtt - derül ki a Nemzeti Választási Iroda (NVI) adataiból.

2024. Május 29. 07:48, szerda | Belföld

Kisbéren járt Orbán Viktor

A Komárom-Esztergom vármegyei Kisbéren folytatódott Orbán Viktor miniszterelnök kampánykörútja hétfőn - közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.