Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2012. Augusztus 04. 05:00, szombat | Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség

A háziállatok segítenek az autista gyereken

A háziállatok segítenek az autista gyereken

A háziállatok segíthetnek az autista gyerekeknek szociális képességeik kifejlesztésében, amennyiben a házi kedvenc a gyerek 5 éves korában belép az életébe - állítja egy francia tanulmány, amelyről a Fox News számol be.

A kutatók azt találták, hogy a legjobb, ha az autista gyermek 5 éves kora körül kap háziállatot. Kimutatták ugyanis, hogy azoknál, akiknél ez történt, ott jóval nagyobb szociális fejlődésen mentek át a gyerekek, mint azok, akik soha nem kaptak háziállatot vagy azok, akiknek születésük óta volt házi kedvencük.

A gyermekek szociális fejlődésében a kisállat érkezése rendkívüli változásokat idéz elő. Az autizmus leginkább a nyelvi készségek, a szocializáció és a kommunikáció területén okoz problémákat - ezek javításán segíthetnek a kisállatok.

A házi kedvencek ugyanis közvetlenül befolyásolják az emberi viselkedést, képesek hatni a családtagok közötti kölcsönhatásokra is, így közvetetten befolyásolják a gyermek fejlődését.

Ahhoz még további kutatásokra van szükség, hogy kiderítsék, miért van különbség azok között, akik születésük óta házi állatokkal élnek és azok között, akik 5 éves korukban kapták meg kedvencüket.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 10:07, hétfő | Életmód

MME: ne vigyük haza a madárfiókákat és más állatkölyköket!

Ne vigyük haza a madárfiókákat és más állatkölyköket, őzgidákat, nyúl-, nyest- és mókuskölyköket, vadmalacokat! - kéri a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).

2024. Április 21. 11:30, vasárnap | Életmód

Alapítása 2777. évét ünnepli Róma

Császárok, szenátorok, matrónák és gladiátorok felvonulásával ünneplik Róma 2777. születésnapját vasárnap, amelyet a legenda szerint Romulus és Remus április 21-én alapított.

2024. Április 19. 15:03, péntek | Életmód

Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje

Novemberben 28-tól kerül a országszerte a magyar mozikba Herendi Gábor Futni mentem című új romantikus vígjátéka.