Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2011. December 07. 13:05, szerda | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

A Fitch még nem minősíti Magyarországot, megvárják az IMF tárgyalásokat

A Fitch még nem minősíti Magyarországot, megvárják az IMF tárgyalásokat

A Fitch nem tartja valószínűnek, hogy megváltoztatnák Magyarország adóskockázati besorolását, amíg nem áll rendelkezésre több információ az IMF-el folytatott tárgyalások kimeneteléről.

A hitelminősítő vezető elemzője azt mondta, 'Magyarország jövőre meglehetősen nagy kihívás elé néz adósságának külső refinanszírozási menetrendjével. Ezért egy IMF-es mentőhálónak kellően jelentősnek és nagynak kell lennie ahhoz, hogy képes legyen helyettesíteni a piacot'.

A Fitch a múlt hónapban tette negatív figyelőlistára a magyar államadósság minősítését, amely jelenleg a befektetésre ajánlott kategória alján, egy fokozattal a bóvli kategória fölött áll. Egyelőre csak a Moody's-nál van bóvli kategóriában a magyar államadósság. Utoljára 1996-ban volt a befektetésre nem ajánlott kategóriában Magyarország. Az új besoroláshoz továbbra is negatív kilátást tart érvényben a hitelminősítő. A Moody’s szerint nő a bizonytalanság azzal kapcsolatban, hogy Magyarország teljesíteni tudja-e a költségvetési konszolidáció és a közadósság-csökkentés középtávú célkitűzéseit. Emellett Magyarország 'egyre fogékonyabb az eseménykockázatokra'. A Moody’s szerint mindezek negatívan érintik a kormány pénzügyi erejét és csökkentik sokktűrő képességét.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 06:47, csütörtök | Belföld

Idén 2,5, jövőre 4,1 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány

Az idei évre 2,5 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány, míg a jövőre 4,1 százalékkal

2024. Május 02. 06:44, csütörtök | Belföld

Vitályos Eszter: a kormány minden megtesz a bérek növekedéséért

A kormány ezután is mindent meg fog tenni azért, hogy Magyarország gazdasága újra erős legyen, a magyar embereknek legyen munkája, és a bérek tovább növekedjenek

2024. Május 01. 09:19, szerda | Belföld

20 éve csatlakozott Magyarország az Európai Unióhoz

Hosszú évek után teljesült a magyarok vágya, most mégis sokan szkeptikusan a csatlakozás helyességét illetően.

2024. Április 30. 13:36, kedd | Belföld

1,7 százalékkal nőtt a GDP

A bruttó hazai termék (GDP), a gazdaság teljesítménye 2024 első negyedévében 1,7 százalékkal haladta meg az előző év azonos időszakit - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) kedden első becslése alapján.