Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2012. Május 30. 07:05, szerda | Belföld
Forrás: OrientPress

A ferihegyi terminál bezárása miatt változnak a busz útvonalak is

A ferihegyi terminál bezárása miatt változnak a busz útvonalak is

Május 30-ától, szerdától – a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 1-es termináljának bezárása miatt – sem a 200E, sem a 900-as autóbuszok nem térnek be az 1-es terminálhoz.

A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 1-es terminálja 2012. május 29-én, kedden estétől nem fogad és indít repülőjáratokat. Ezért sem a 200E, sem a 900-as autóbuszok nem állnak meg az 1-es terminál.

A Kőbánya-Kispest és az 1-es terminál végállomások között közlekedő, Kispest és Pestszentlőrinc egy részét bejáró 93-as autóbuszok menetrendje ugyanakkor nem változik. További változás a 900-as éjszakai járat menetrendjében, hogy – a belváros és a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2-es termináljának jobb kapcsolatát biztosítandó – a Nyugati pályaudvarról 4:05-kor Szeged felé induló vonathoz is biztosítunk átszállási lehetőséget Ferihegy vasútállomásnál a 2-es terminál felé.

A MÁV-START és a Budapesti Közlekedési Központ együttműködése nyomán kedvezményes repülőtéri autóbuszjegy előzetes váltására van lehetősége azoknak, akik vonattal Ferihegy vasúti megállóhelyig utaznak. A 260 forintos, a Ferihegy megálló és 2-es terminál között, a 200E és éjszakai 900-as buszjáratokon érvényes kiegészítő buszjegy megváltására a vonatjegy vásárlásakor, a jegykiadógéppel felszerelt vasúti pénztárakban van lehetőség.

Az új jegynek köszönhetően a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi repülőtérre való eljutáshoz továbbra is érdemes a vonatot választani, hiszen például a Nyugati pályaudvarról 20 perc alatt Ferihegy megállóhelyre ér a vonat, ezen kívül az InterCity járatokkal – többek között Miskolcról, Nyíregyházáról, Debrecenből, Hajdúszoboszlóról, Püspökladányból, Szegedről, Kecskemétről és Szolnokról – átszállás nélkül lehet eljutni a megállóhelyre.

Az új kiegészítő jeggyel bárhonnan is érkeznek az utasok a MÁV-START vonataival a Ferihegy megállóhoz, már utazásuk kezdetén megvásárolhatják a kiegészítő jegyet a budapesti buszjáratokra, a 2-es terminálhoz. A kedvezményes buszjegyek a budapesti 200E és a 900-as autóbuszokra érvényesek Ferihegy vasúti megálló és a repülőtér 2-es terminálja között. Az eseti utazásokhoz használt jegyeken túl a BKK által kibocsátott 24 órás, 72 órás jegyek és a bérletek már egységesek és érvényesek Budapest határán belül, így a Nyugati pályaudvarról Ferihegy 1-hez közlekedő vonatokra is, az InterCity vonatok kivételével.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.