Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2020. November 25. 09:00, szerda | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: MTI FOTÓ: BALOGH ZOLTÁN

A csomagszállítók még bírják a rohamot, de egy boltzár fennakadásokat okozhat

A csomagszállítók még bírják a rohamot, de egy boltzár fennakadásokat okozhat

Egyszerre kell megbirkóznia a csomagszállító cégeknek az ünnepi szezonnal és az online vásárlások növekedése miatt amúgy is egyre nagyobb forgalommal - írta a hirado.hu kedden.

A cikkben felidézték, hogy a Magyar Posta adatai szerint áprilisban 30 százalékkal több csomagot kézbesítettek a tervezettnél.

Panulin Ildikó, a Magyar Posta szóvivője a hirado.hu kérdésére elmondta: előrejelzésük szerint az év egészében csaknem 20 százalékkal lehet több a csomag, mint tavaly volt, a mennyiséget azonban jelentősen befolyásolhatják a korlátozó intézkedések.

A csomagszállítással foglalkozó GLS Hungary ügyvezetője, Farkas Gergely úgy fogalmazott: a csomagpiac gyorsabban nő, mint a korábbi években. Tavasszal minden csomagszállító cég kiugró forgalmat tapasztalt, ám a korlátozások feloldását követően a növekedés mértéke csökkent.

Farkas Gergely hozzátette: mivel most nincsenek boltbezárások, a növekedés üteme elmarad a tavaszitól.

Ugyanakkor kijelentette, az ünnepek előtti időszak sikere nagyban függ attól is, milyen óvintézkedésekre lehet számítani.

Amennyiben néhány más európai országhoz hasonlóan Magyarországon is be kell zárniuk a boltoknak, úgy várható, hogy a csomagszám-növekedés robbanásszerű lesz, túlterheli az összes csomagszállítást végző céget, csúszásokat okozva a kézbesítésben - mondta.

A UPS-nél a hirado.hu kérdésére úgy válaszoltak: a kiszállítások szervezésével törekszenek arra, hogy a megnövekedő csomagforgalom idején is biztosítani tudják a megszokott szolgáltatási színvonalat.

A UPS és nagyobb ügyfelei olyan stratégiákat dolgoztak ki, amelyek révén a csomagküldési igényeket és a szállítási kapacitásokat a csúcspontok és a kevésbé terhelt időszakok között egyenletesen tudják megosztani - írja a hirado.hu.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.