Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2021. December 04. 10:41, szombat | PR
Forrás: (x)

A csavarkompresszor és a folyamatos levegőellátás

A csavarkompresszor és a folyamatos levegőellátás

A csavarkompresszorok a gázsűrítők ipari igényeket is kielégítő kategóriájába sorolhatók. Ennek fő oka a teljesítményükben és a folyamatos működésükben keresendők.

Miért fontos az állandóság és hogyan képes megoldani azt a berendezés?

Csavarkompresszor kisokos

Érdemes-e profi csavaros kompresszorba fektetni? A rövid válasz természetesen: igen, ugyanakkor nem minden felhasználó számára kifizetődő egy ilyen eszköz üzemeltetése. A készülék működését két precízen illesztett, egymással ellentétesen mozgó csavar biztosítja. A csavarok alacsony súrlódásának köszönhetően a csavarkompresszorok folyamatosan nagy teljesítményre képesek. Ilyen mértékű teljesítmény azonban pl. egy hobbifelhasználó számára teljesen felesleges, ezért is mondhatjuk azt, hogy a csavarkompresszorok leginkább az iparban hasznosíthatók.

A kompresszorok a hűtésükhöz olajat használnak, mely az egyszerűbb modellek esetén nagy valószínűséggel szennyeződést okoz a létrehozott sűrített levegőben. Ipari körülmények között azonban a legtöbb esetben elengedhetetlen a tiszta és száraz levegő biztosítása. A profi csavarkompresszorok szeparátor szűrőkkel és olajszűrőkkel rendelkeznek, melyek képesek megszűrni a fölösleges olajat, a létrehozott levegő így garantáltan tiszta lesz. A csavarkompresszorok ipar számára leginkább értékes tulajdonsága mégis a folyamatos magas teljesítmény.

A kulcs a folytonosság

Ipari körülmények között létfontosságú, hogy a termelési lánc mindegyik eleme folyamatos teljesítményre legyen képes. Ugyanúgy igaz ez a fő elemekre, gépekre, gyártószalagra, mint a háttérben dolgozó technikai eszközökre és más feltételekre. Ez utóbbiakhoz sorolható a csavarkompresszor is, mely a legtöbb esetben a különböző gyártósori gépek működtetéséért felel, vagy épp tisztítási feladatokat lát el.

Ahogy a gyártósor egyik elemének esetén sem engedhető meg egy percnyi rövidzárlat sem, úgy a kompresszorok esetén is ugyanez az elvárás érvényesül. A csavarkompresszorok a működési elvüknek köszönhetően nagy teljesítmény leadására képesek és folyamatos levegőellátásra is alkalmasak. Ennek egyik fontos alkatrésze a sűrített levegő tárolására alkalmas tartály, melynek űrtartalma modellenként eltérő lehet. Ha ipari üzemekbe tervezünk tehát kompresszort telepíteni, mindenképpen a csavarkompresszorok között keressünk. Persze ezen a kategórián belül is vannak különbségek.

Az alapoktól a csúcstechnológiáig

Habár a csavarkompresszorok egyértelműen az ipar készülékei, a kategórián belül is érdemes elkülöníteni bizonyos szinteket. Ahogy minden esetben, úgy itt is találkozhatunk belépő szintű modellekkel, a kínálat csúcsán pedig már egészen komoly berendezések foglalnak helyet. A termékek specifikációi különbözőek lehetnek, még ha működési elvük hasonló is. Közepes méretű ipari felhasználók számára például nem feltétlenül volna költséghatékony a legdrágább, legnagyobb teljesítményű készüléket beszerezni.

A csavarkompresszorok csúcsát jelenleg az inverterrel ellátott, mikroprocesszor vezérlésű készülékek jelentik. Ezek mind működésükben, mind felépítésükben, mind a felhasznált technológiák alapján megfelelnek a 21. század követelményeinek. Ezek a készülékek már az ipar nagyágyúi számára is kifogástalan választást jelenthetnek. Ettől függetlenül persze az olcsóbb készülékek sem okoznak majd csalódást. Ismerjük fel igényeinket és ez alapján hozzuk meg a döntést!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.