Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2022. Február 26. 11:02, szombat | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

A bankszövetség az adathalászat veszélyeire figyelmeztet

A bankszövetség az adathalászat veszélyeire figyelmeztet

Az adathalászat veszélyeire és a megelőzés fontosságára hívta fel a figyelmet a Magyar Bankszövetség, miután az elmúlt hetekben jelentősen megnőtt a jogosulatlan adatszerzési és csalási kísérletek száma.

"Ennek jellemzően a felkészületlen emberek az áldozatai. A visszaélésekkel szembeni védekezéshez tudatos társadalmi összefogás szükséges, melyhez családtagok, ismerősök figyelem felhívásával és a védekezési módszerek megosztásával érdemes hozzájárulni" - írták.

A megelőzés érdekében több javaslatot is tettek, egyben hangsúlyozták, hogy a személyes adatokat mindenkinek magának kell megvédenie. A pénzügyi szolgáltatók és munkatársaik sohasem kérik, hogy az ügyfél ossza meg velük pénzügyi adatait, így biztosan nem kérdezik meg bankszámla egyenlegét, bankkártya-adatokat, jelszavakat és PIN-kódokat.

Azt javasolják, hogy az ügyfél legyen óvatos, tegyen fel kérdéseket, és ha nem a megszokott módon folyik a telefonbeszélgetés, vagy elbizonytalanodik a hívás közben, inkább szakítsa meg a hívást, és keresse meg a saját bankját az ismert csatornákon, és érdeklődjön az esetleges gyanús tranzakciókról.

A digitális csatornákon kapott linkeket, amennyiben azok pénzügyi jellegű oldalra vezetnek, nem szabad megnyitni - hívták fel a figyelmet. Hozzátették, sokszor a valós banki honlapokra megtévesztően hasonlító áloldalakat vetnek be a visszaélők. "Minden esetben gépelje végig saját bankja honlap címét a belépéshez, vagy a kedvencekből nyissa meg az ismert oldalt. A pénzügyi linkek küldése a csalók kedvenc csatornája" - figyelmeztettek.

A megelőzés részeként azt ajánlották, hogy számítógépre, illetve mobiltelefonra pénzügyi célból szoftvereket és applikációkat telefonos ajánlás alapján senki ne töltsön le. "Bizonyosság hiányában minden esetben személyesen keresse fel vagy hívja fel saját bankját, ügyintézőjét" - írták.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére