Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2023. Május 12. 09:12, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

83-as út - Az új nyomvonalra terelik át a forgalmat Tétszentkút és Gyarmat között

83-as út - Az új nyomvonalra terelik át a forgalmat Tétszentkút és Gyarmat között

Az új nyomvonalra terelik át a 83-as főút forgalmát Tétszentkút és Gyarmat között péntek délelőtt - írja a minisztérium.

Az Építési és Közlekedési Minisztérium az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményben azt írta: a 83-as főúton Pápa és Győr, M1 autópálya között kétszer kétsávos, új nyomvonal épül. A minisztérium tájékoztatása szerint május 12-én, pénteken a késő délelőtti órákban a főút forgalmát a Tétszentkút és Gyarmat közötti szakaszon a megépített új nyomvonalra terelik át, és ezzel egyidőben megszűnik a Tétszentkútról Csikvándra vezető út lezárása is.

A minisztérium felhívta a figyelmet arra: a 83-as főúton továbbra is félpályás, jelzőlámpás forgalomirányításra kell számítani az új és a régi nyomvonal pályaszerkezetének összezárásához szükséges munkálatok idejére.

A tárca továbbra is kéri az arra közlekedők türelmét és fokozott figyelmét, és a tereléseknél elhelyezett KRESZ-jelzések betartását.

A fotó illusztráció

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a csok plusz segített beindítani az ingatlanpiacot az év elején

A 2024. január 1-jétől elérhető csok plusz segített abban, hogy az ingatlanpiac egy kicsit beinduljon az év elején - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára szerdán Budapesten.

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán rendőrség: Németországban találtak meg 161, Oroszország által elhurcolt ukrán gyermeket

Az ukrán rendfenntartóknak német kollégáikkal együttműködve sikerült azonosítaniuk 161 ukrán gyermeket Németországban, akiket Oroszország hurcolt el otthonukból - közölte az ukrán országos rendőrség szerdán Facebook-oldalán.

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Belföld

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon a szakértők szerint

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy megismerjék a magyar konyha remekeit - vélekedett a Pannon Gasztronómiai Akadémia és a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke az MTI-nek.

2024. Április 17. 17:23, szerda | Életmód

Nyolc sztárfellépő és negyven koncert az idei Paloznaki Jazzpikniken

Anastacia, a Brand New Heavies, Tony Hadley, a Morcheeba, az MF Robots, a Son Mieux, a Kraak & Smaak és Izo FitzRoy lesz a 12. Paloznaki Jazzpiknik sztárfellépője augusztus 1. és 3. között a Balaton-felvidéken.