Városlista
2024. május 29, szerda - Magdolna

Hírek

2011. Július 25. 14:25, hétfő | Belföld
Forrás: OrientPress

8 milliárd forint kamatmentes kölcsönt kapnak a károsult gazdák

8 milliárd forint kamatmentes kölcsönt kapnak a károsult gazdák

A fagykárok által legjobban sújtott termelők mintegy 1,3 milliárd forint gyorssegélyt kapnak a Magyar Közlöny 87. számában közzétett kormányhatározat értelmében.

A károsult gazdák mielőbbi talpra állása érdekében legfeljebb 20 éves lejáratú, kamat- és banki költségmentes hitel felvételére is lehetőség nyílik 8 milliárd forintos keretben.

A fagykárok által leginkább érintett termelők között 1,3 milliárd forint gyorssegélyt oszt ki a kormány. Az előzetes számítások szerint 28-30 ezer hektár károsult területről van szó. A három összetevőből álló intézkedéscsomag a becslések szerint a májusi károk csaknem 50 százalékát fedezi. A gazdák mielőbbi talpra állása érdekében legfeljebb 20 éves lejáratú, kamat- és banki költségmentes hitel felvételére is lehetőség nyílik 8 milliárd forintos keretben.

Továbbá az Agrárkár-enyhítési rendszerből közel 4 milliárd forint jut a fagykárok mérséklésére. A Fagykár Forgóeszköz Hitelprogram keretében hosszú lejáratú forgóeszköz hitelhez juthatnak a károsultak. A teljes mértékben banki kamat- és költségmentes hitelt az a mezőgazdasági termékek elsődleges előállításával foglalkozó vállalkozás, mezőgazdasági őstermelő és családi gazdálkodó veheti fel, akinek ültetvényeiben kárt okoztak a 2011. tavaszi fagyok, és ezt a jogszabályokban foglaltak szerint igazolja is.

A kormányrendelet teljes szövege a Magyar Közlöny 2011. évi 87. számában olvasható.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: fagykár

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 29. 13:31, szerda | Belföld

Online is kérhető az új adóazonosító jel igazolás

2024. május 9-től a NAV új digitális szolgáltatásaként, a NAV Ügyfélportálról (ÜPO) elektronikusan is lekérhető az igazolás az adóazonosító jelről.

2024. Május 29. 09:36, szerda | Belföld

Ferencz Orsolya: nem tud minden ország tartalékos kutatóűrhajóst is jelölni

Nem tud minden ország tartalékos kutatóűrhajóst is jelölni az űrhajós programokba - mondta az űrkutatásért felelős miniszteri biztos az M1 aktuális csatorna szerda reggeli műsorában.

2024. Május 29. 07:53, szerda | Belföld

Szijjártó Péter szerint minden nehézség ellenére sikeres a magyar gazdaság dimenzióváltása

Minden nehézség ellenére sikeres a magyar gazdaság dimenzióváltása, ennek során az elmúlt években folyamatosan nőtt a gazdaság technológiai színvonala, a kutatás-fejlesztés részesedése és a hozzáadott érték is

2024. Május 29. 07:49, szerda | Belföld

Több mint 170 ezerrel kevesebben szavazhatnak az önkormányzati választáson, mint öt éve

Mintegy 170 ezerrel kevesebben szerepelnek az önkormányzati választás névjegyzékében, mint öt évvel ezelőtt - derül ki a Nemzeti Választási Iroda (NVI) adataiból.