Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2013. Március 19. 09:25, kedd | Helyi
Forrás: balaton.vehir.hu

6. BSI Balaton és FélBalaton Szupermaraton

6. BSI Balaton és FélBalaton Szupermaraton

2013. március 21-24. között lesz az 6. BSI Balaton és FélBalaton Szupermaraton,

a BSI (Budapest Sportiroda) szezonnyitó futóeseménye, mely lehetőséget kínál arra, hogy a magyar tenger partján kezdjük el a 2013-as futószezont.

A távok teljesíthetők egyéniben, párban vagy csapatban, és csatlakozni lehet négy, kettő vagy akár csak egy napra is a mezőnyhöz.

Az 6. BSI Balaton Szupermaraton keretében négy nap alatt lehet körbefutni a Balatont, összesen 195,4 kilométer várja a futókat.

A BSI FélBalaton Szupermaratonon két nap alatt 95,8 kilométer teljesíthető Badacsonytól Siófokig. Aki már a tavasz elején szeretne egy maratonnal indítani, március 23-án állhat rajthoz a BSI MaratonFüreden. Az ultrafutók pedig bármely naphoz csatlakozhatnak a BSI Balaton Szupermaraton+ keretében.

Az első napon a mezőny Siófokról indul, a cél Fonyódon lesz 48,2 kilométer megtétele után. Innen rajtol el a második nap, a cél 52,9 kilométerre van Szigligeten, a vár alatt. A harmadik napon Badacsonyból indul a mezőny, itt már a FélBalaton Szupermaraton teljesítői is csatlakoznak a 43,6 kilométeres távhoz Balatonfüredig. A negyedik napon a Balatonfüredről Siófokig tartó 50,7 kilométeres szakasz zárja az eseményt.

A Balaton megkerülése különleges élmény, amit csak fokoz, hogy futás közben láthatjuk a Tihanyi Apátságot, Badacsony hegyét, a Szigligeti Várat, és az útvonal egy része a tó partján halad.

Az egész rendezvény legidősebb indulója a 78 éves Kiss Gyuri bácsi, aki egyéniben, a legfiatalabb a 14 éves tapolcai Balogh Zsombor, aki 4 fős váltóban indul a Balaton Szupermaratonon.

A Balaton Szupermaraton útvonala 42 települést érint. A legtöbb futó Budapestről érkezik, 387-en jönnek a fővárosból a Balatonhoz. A megyék rangsorát Pest megye vezeti 165 futóval, majd Veszprém (66), Bács-Kiskun megye (37) következik, de valamennyi megyénkből érkeznek futók.

15 ország 56 külföldi futója is elindul az eseményen. A legtöbben, 16-an Németországból jönnek, Romániából 7 futót várnak, de jelentkeztek Franciaországból és Angliából is. Az Európán kívüli kontinenseket amerikai és ausztrál futók képviselik.

Az útvonalon négy nap alatt összesen 30 frissítőállomás lesz. Az eseményt szervező BSI több mint 70 fős rendezői gárdája gondoskodik a futók biztonságáról és ellátásáról: 9000 liter vízzel, 540 kg banánnal, 60 kg almával, 40 kg citrommal, 35 kg aszalt gyümölccsel, 30 kg naranccsal, 24 kilogramm szőlőcukorral készülnek a több mint 1000 résztvevő frissítésére.
Érdekességek:

A legtöbben, 384-en a Balaton Szupermaraton 3-4 fős váltó számban neveztek az esemény előtt.
A Maraton+ napjai közül a 1. napon lesznek a legtöbben.
A MaratonFüredre 177-en neveztek az esemény előtt.
Eddig 11-en teljesítették egyéniben a teljes távot: a 195,4 km-t.

ij

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Székkel támadt tanárára egy diák, vádat emeltek ellene

A 9. osztályos tanulók a tanórán székkel támadt tanárára az egyik szolnoki iskolában - tudatta a főügyészség helyettes sajtószóvivője pénteken közleményben az MTI-vel.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország