Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2011. Augusztus 09. 14:25, kedd | Belföld
Forrás: OrientPress

3 éve nem látott zuhanások - 260 forintos frank

3 éve nem látott zuhanások - 260 forintos frank

Utoljára a 2008-as Lehman Brothers csőd utáni időszakban estek olyan mértékben a tőzsdék, mint a hétfő esti és a kedd hajnali kereskedésben.

A New York-i mutatók 5,5 és 6,9 százalékos mértékben estek. Az ázsiai tőzsdéken is folytatódik a pánikszerű eladási hullám. A recessziótól való félelem miatt 260 forint fölött is járt a svájci frank árfolyama.

Bár Barack Obama amerikai elnök hétfő este televíziós beszéddel igyekezett hűteni a kedélyeket, miszerint az Egyesült Államok tovább vizsgálja a deficitcsökkentés lehetőségét, és függetlenül a hitelminősítői döntéstől, mindig is AAA-s hitelbesorolású ország marad, úgy tűnik, ez nem nyugtatta meg a piacokat. A Wall Street-en utoljára a Lehman Brothers befektetési bank 2008-as csődjekor voltak ilyen mértékű zuhanások. Volt olyan periódus, amikor a Bank of America részvényei 20 százalékkal estek.

A tőzsdei pánik kedd hajnalban is folytatódott. Az ázsiai tőzsdék 1-7 százalék közötti mértékben esnek. Nem tett jót a hangulatnak, hogy a svájci kormány válságtanácskozásán semmiről sem döntött, sőt, megerősítették eddigi devizapolitikájukat. Erre a svájci frank 1,07 alá erősödött az euróval szemben, ami a forint tekintetében 260 forint 78 filléren mindenkori csúcsot jelent. A reggeli órákra is csak 257-ig szelídült az árfolyam.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: frank

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni