Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2012. Március 06. 12:33, kedd | Helyi
Forrás: balaton.hu

2012 a változás éve lehet a turisztikai piacon

2012 a változás éve lehet a turisztikai piacon

Szakemberek előzetes véleménye szerint 2012 sorsdöntő év lehet a hazai turizmus területén.

Korábban az ágazatot érintő gazdasági átalakulások olyan jól átgondolt intézkedésekre sarkallták a turisztikai élet szereplőit, amelyekkel a felmerülő nehézségek ellenére továbbra is aktív részesei maradhattak a piaci versenynek.
A pozíciók megőrzése érdekében hozott döntések több esetben a munkavállalói kör leépítését eredményezték, ezzel párhuzamosan azonban a fejlődésüket mégis támogatniuk kellett - főleg saját erőforrásból. Pedig a hazai turizmus fellendítésére is létezik fejlesztési támogatás, amelynek híre sok esetben nem jut el az érintettekhez.

A turisztikai vállalkozások sikeres működése gyakran megkívánja, hogy egy-egy fordulópont esetén naprakész információkkal, esetleg a már jól bevált és alkalmazható gyakorlattal is tisztában legyen a fenntartó. 2012 áprilisától lehetőség nyílik minden turisztikában gondolkodó, ötletelő vagy éppen az ágazatban vállalkozást tervező számára, hogy választ kapjon az összes olyan finanszírozási, fenntartási, és az üzleti eredményességet támogató kérdésre, amelyek könnyebbé tehetik a munkát.

Az Igényes Hazai Turizmus mesterkurzus célja, hogy megossza a turizmus sikeres vállalkozóinak tapasztalatait, és gyakorlatát az érdeklődőkkel, emellett pedig egy olyan szakmai környezetet biztosítson, ahol esély van a kapcsolatépítésre, valamint az idegenforgalmi és turisztikai ismeretek bővítésére is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 09:02, vasárnap | Sport

Diósgyőri döntetlenjével a Kecskemét is biztos bennmaradó

A Diósgyőr gól nélküli döntetlent játszott a vendég Kecskeméttel a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójának szombati játéknapján.

2024. Április 28. 08:59, vasárnap | Külföld

Épületek tucatjai semmisültek meg a tornádókban az Egyesült Államok középső részén

Többen megsérültek és lakóépületek tucatjai semmisültek meg az Egyesült Államok középső részén tomboló tornádókban - derült ki a helyi idő szerint szombat reggeli összegzésekből.

2024. Április 28. 08:58, vasárnap | Sport

Női kézilabda BL - Egygólos hátrányban a Ferencváros a negyeddöntőben

A legutóbb ezüstérmes Ferencváros házigazdaként 26-25-re kikapott az elmúlt kiírásban negyedik helyezett dán Esbjergtől a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén, szombaton.