Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2010. Május 12. 23:12, szerda | Helyi
Forrás: www.balaton.hu

2010-es strandszezon – második rész

2010-es strandszezon – második rész

A www.balaton.hu rövid felmérést készített a Balatoni és a Balaton környéki strandokról – milyen fejlesztések történtek az egyes fürdőhelyeken és milyen újdonságokkal várják ebben a szezonban a fürdőzni vágyókat. Természetesen az

Balatonfüreden 2 közforgalmú balatoni strand van,amelyet a Probiort Zrt. üzemeltet.
A Kisfaludy strand: Az északi Balaton-part legnagyobb szórakoztató strandja Balatonfüred keleti részén található. Tágas, ingyenes parkolója, szolid belépőjegy árai segítik az olcsó, de igényes pihenést keresőket. Ingyenesen látogatható élménymedencékkel, sportpályákkal, főszezonban sportversenyekkel, neves művészeket felvonultató szórakoztató rendezvényeivel kiváló lehetőséget kínál az aktív kikapcsolódást igénylő vendégeknek.

A nyitás június elején várható, ünnepélyes keretek között. A strand a szezonra teljes mértékben átépült a szezonon kívüli időszakban. Új díszburkolatú közlekedők, sétányok, Koloska patakon átívelő gyaloghíd, patakmeder rehabilitáció készültek. A fű helyett a strand teljes területén egyenletes pázsit pihenő felület került kialakításra, új kerti bútorzattal, új bejárati és kiszolgáló épületek, beltéri öltözők, zuhanyzók, kültéri értékesítési pontok, öltözők, zuhanyzók, wi-fi valósultak meg.

A pontos árak még nem alakultak ki. Viszont a kedvezmények továbbra is igénybevehetők: délutáni kedvezmény (50%), Ifjúsági csoport (gyermekjegy ár alkalmazása), fogyatékossággal élők kedvezménye (50%), nagycsaládos kedvezmény.

Eddig ismert rendezvények:
ALGIDA sporthétvégék: július minden szombatja
Kiemelt programunk: Uniós strandjátékok (strandfoci torna) kísérő rendezvényekkel Július 16-18.
Balaton Beach Tour Standröplabda, kosárlabda aug.15.
Mozdulj Balaton július, augusztus hétvégéi
Szolgáltatások: szokásos strandi teljes kör.

Esterházy strand: Balatonfüred reformkori hangulatban megújuló fürdőtelepének egyik legszebb eleme az Esterházy strand, amely kiválóan parkosított plázsról gyönyörű tihanyi panorámával, kedvező mederkialakításával várja a nyugodt, biztonságos pihenést kedvelő fürdővendégeket. Az évről-évre fokozatosan megújuló épített környezetben méltán számíthat a legigényesebb vendégek elégedettségére.A korábbi évek folyamatos átépítéseinek, fejlesztéseinek hatására kiemelkedő minőségű, exkluzív strand és élményfürdő a Tagore sétány mentén. Díszburkolatok és pázsitfelületek további minőségjavítása történt szezonon kívül.

Nyitás várhatóan, időjárástól függően május közepe, fizető időszakon túl a sétányhoz kapcsolt szabad bejárású igényes park, játszóterekkel, Balatonra néző vendéglátó egységekkel.
Új árak még nem alakultak ki.

Programok a strand területén: fitness és aquafitness foglalkozások, gyermek ügyességi versenyek és kézműves foglalkoztatás, animáció, strandröplabda versenyek.A tavalyi évhez hasonló, annál valamelyest gyengébb szezonra számítanak az üzemeltetők.

Élményfürdő az Esterházy Strand területén: A medence csoport egy kisebb; 40- 60 cm vízmélységű gyermek- és egy nagyobb; 90- 140 cm mélységű, mindkettőnél feszített víztükrű élménymedencéből áll. A medence csoport összes vízfelülete 475 négyzetméter, az egyidejű befogadóképessége 200 fő.

A medencék vízét nagy teljesítményű szivattyúkkal állandón „forgatjuk", és folyamatosan szűrjük. A forgatott vízáramba nagy teljesítményű fűtő elemek is be vannak kapcsolva, melyek segítségével a vizek hőmérsékletét legalább 26 fokon garantáljuk, amihez a napsugárzás további 4- 6 Celsius fokos többletet is hozzáadhat tartósan kedvező időjárási körülmények esetén.

A medencékhez 1-1 csúszda csatlakozik. Az élmény-hatást a gyermek medencében különböző formájú csobogókkal, a felnőtt élménymedencében többféle, masszírozó jellegű zuhanyokkal és minden testrész lazítására kiépített vízpezsgető lég-befúvással biztosítjuk. Kiemelkedő élményt kínál a vadvízi folyosóban való sodródás, vagy a vízgomba alatti hűsölés.

A szolgáltató egységhez nagy választékkal ellátott büfé, minden napszakban árnyékos pihenő-terasz és meleg vizes zuhanyzókkal felszerelt vizesblokkok csatlakoznak.

Ha már Balatonfürednél járunk említést kell tennünk az Annagora Aquapark-ról is. Aquapark 2010.május 22-én újra megnyitja kapuit a nagyközönség előtt! Külső-belső medencékkel, hullámfürdővel, gyermekmedencékkel, és számos más kikapcsolódási lehetőséggel várunk szeretettel mindenkit!Kedvezményes jegyek az egész szezonban: Hungary card elfogadó hely,Balaton Card elfogadó hely. A Mahart Passnave ez évi beváltott menetjegyét felmutatva 25 % kedvezményt nyújtunk a belépőjegy árából.

Árlista 2010. május 22-24. és 2010. május 29-június 13. között
Teljes áru felnőtt jegy 2 900 Ft
Teljes áru gyermek jegy 1 600 Ft
Balatonfüred lakói * felnőtt jegy 1 900 Ft
Balatonfüred lakói * gyermek jegy 800 Ft
* Balatonfüred lakóinak a kedvezményt csak személyi igazolvány és lakcímkártya felmutatása ellenében tudjuk biztosítani.

Alsóörsi strand: A Balaton északi partjának legkedveltebb strandja, közel 4 ha területű, 300 m kiépített, burkolt partszakasszal rendelkezik. A környezet, az esztétikus megjelenés, az ápolt pázsit, a megfelelő mennyiségű árnyékot adó fa, a kellemes, biztonságos meder, amelyet évente feltöltenek homokkal, és a színvonalas szolgáltatások, mind hozzájárultak népszerűségéhez.

A strand különlegességeinek egyike a pergola, amelynek kellemesen hűvös árnyékában játékokkal, foglalkozásokkal várják a vendégeket. A strandfürdő előtt, mintegy 500 autót és 100 kerékpárt befogadó parkoló került kialakításra. Itt, és a település más részein is ingyen lehet parkolni. Sok strand közül kiemelkedik az alsóörsi fürdő azzal is, hogy mozgáskorlátozottak számára minden szolgáltatása megközelíthető és igénybe vehető; mint a strandon található vizesblokk, zuhanyzóval, öltözővel és mellékhelyiséggel, illetve a szabadtéri zuhanyzók.

Nyaranta a strandon egészségügyi szolgálat is van, a vízimentők munkáját pedig egy megfigyelőtorony segíti. A strand területén több olyan vendéglátó és kereskedelmi egység található, melyeket mind belülről, mind a strand északi oldala előtt húzódó sétányról meg lehet közelíteni.

Nyitás: 2010. május 12 (időjárástól, vízhőfoktól függően). 2010-es fejlesztések között szerepelt mederhomokozás, animációs és sport eszközök beszerzése és telepítése, játszótéri elemek beszerzése. Az idei szezonban egy kis újdonsággal kedveskednek a gyerekeknek: gyermekpagonyban zajló foglalkozásokkal, vízi versenyekkel, aerobikkal.

Várható programok lesznek: Balaton átevező verseny, a kulturális-szórakoztató programok még szervezés alatt állnak.

Az árak pedig áfa mértékével és inflációval növekedtek. 16 óra után kedvezményes belépő.
2010. évi belépőjegy és bérlet árak strandunkon
(Gyermekeknek a belépőt 4 éves kortól kell megváltani):
Felnőtt napi belépő 500 Ft
Felnőtt belépő 16 óra után 350 Ft
Gyerek, nyugdíjas napi belépő 350 Ft
Gyermek, nyugdíjas belépő 16 óra után 250 Ft
Felnőtt heti bérlet 2500 Ft
Gyermek, nyugdíjas heti bérlet 1800 Ft
Felnőtt idénybérlet 10000 Ft
Felnőtt helyi lakos idénybérlet 2000 Ft
Gyermek, nyugdíjas idénybérlet 7000 Ft
Gyermekl, nyugdíjas helyi lakos idénybérlet 1000 Ft
Térítés ellenében igénybe vehető szolgáltatásaink:
Napi szekrény jegy 300 Ft
Hangos bemondás 500 Ft/alk.
Reklám bemondás 3500 Ft/alk.

Arra kérdésre, hogy milyen szezonra számítanak az idén - azt a választ kaptuk az üzemeltetőktől,hogy „ Jó időjárásban, emelkedő vendégforgalomban bízunk."

Május 15-én nyitnak Balatonalmádi önkormányzati strandjai: Wesselényi Strand, Almádi Budatava Strand, Káptalanfüredi Strandok. Ünnepélyes megnyitót nem rendeznek, viszont június vége körül várható a Wesselényi strand felújított főépületének átadása, amely ünnepélyes keretek között fog történni.

Balatonalmádi és egyben az északi-part legnagyobb és legkedveltebb strandja, Wesselényi Strand - a sok vendéglátó egységgel, pihenési és sportolási lehetőséggel. Pénztárzárás után 23 óráig van lehetőség a strand területén sétálni, kikapcsolódni. 2007-ben új, EU-konform játszótér épült és belső sétánnyal gazdagodott a strand. A főbejárat előtt 2010. július 29-augusztus 3. a Hungarikum Fesztivál, augusztus 6-22. az Almádi Borfesztivál, augusztus 26-29. között pedig a Pálinka Napok várják a vendégeket esténként színes programokkal, finom italokkal és ételekkel. Az almádi önkormányzati strandokon a Balaton Kártyával rendelkezők 10 % kedvezményt vehetnek igénybe a belépőjegyek és -bérletek árából. A parkolás ingyenes!

Családias hangulatú, árnyas, gondozott strand Balatonalmádi keleti felén, a Budatava Strand a balatoni kerékpárút mentén. Ingyenes parkoló, kerékpártároló, játszótér, strandröplabda-pálya és ping-pong asztal áll a vendégek rendelkezésére. Lehetőség van vízi bicikli, szörf és vitorlás bérlésére. Az almádi önkormányzati strandokon a Balaton Kártyával rendelkezők 10 % kedvezményt vehetnek igénybe a belépőjegyek és -bérletek árából. Nyitva tartás: 8.30-19.00 óráig.

A Balatonalmádi nyugati részén található strand megszépült külsővel, új gyermekjátszótérrel, homokozó öböllel, standröplabda-pályával, napozóterasszal, kispályás focipályával és színvonalas szolgáltatásokkal várja kedves vendégeit - a Káptalanfüredi nagy Strand. A csendes családias környezet biztosítja a nyugodt pihenést, kikapcsolódást. Az almádi önkormányzati strandokon a Balaton Kártyával rendelkezők 10 % kedvezményt vehetnek igénybe a belépőjegyek és -bérletek árából. A parkolás ingyenes! Nyitva tartás: 8.30-19.00.

A nyugalmat kedvelők kis, barátságos strandja melegkonyhás büfével, vizesblokkal, strandröplabda-pályával, hintával és mászókával Balatonalmádi nyugati részén - Káptalanfüredi kis Strand . Kerékpárral is jól megközelíthető, a balatoni kerékpárút mellett fekszik. Az almádi önkormányzati strandokon a Balaton Kártyával rendelkezők 10 % kedvezményt vehetnek igénybe a belépőjegyek és -bérletek árából. A parkolás ingyenes! Nyitva tartás: 8.00-19.00

Fejlesztések, felújítások a 2009. évi szezon óta: A Wesselényi strand főépületének teljes felújítása (folyamatban), ez mellett még nagy hangsúlyt fektettek a közbiztonság fokozására. Ennek érdekében 7 db világító reflektor szereltek föl, lépcsőbejárók felújították, homokos sportpályák kerítése mentén új háló szereztek be, a mozgáskorlátozott lejárót üzembe helyezték, árnyékolót tettek az új játszótéri homokozó fölé.

Budatava strand: kerítés építettek az Eötvös utca felől az elbontott büfé helyén, az elbontott épület környezetének rehabilitációja történt meg, új konténertároló kerítésének és kapujának megépítése is megtörtént, új parkoló helyek alakította ki. A vizesblokkok állagmegóvó karbantartását is elvégezték, "retro" padok telepítettek, paddeszkákat lecserélték-lefestették, a sérült padokat pótolták, szörftároló alakítottak ki. A balesetveszélyessé vált járdát kijavították, kabinsor tetőszerkezetét lefestették, vízvezeték hálózat gerinc részben lecserélték a főbejáratnál.

Káptalanfüredi nagy strand: papírtárolót készítettek a szelektív hulladéknak, vizesblokkok külső-belső festése, bóják pótlása, felújítása. Káptalanfüredi kis strandon pedig pénztár épület árnyékolását oldották meg előtető készítésével, fa korlátokat tettek a beléptető részhez, komplett vizesblokkot építettek, partvédőmű javítása és itt is létesült egy szelektív papírtároló.

Újdonságokkal is találkozhatunk a Wesselényi strand felújítása után: ivókút, fedett animációs tér, baba-mama szoba, kerékpártárolók, kisgyereksziget és napozóstég, esti sétány.

Várható programok:
Wesselényi strand főbejárata előtti sétányon:

július 29-augusztus 3.
HUNGARIKUM FESZTIVÁL
augusztus 6-22.
ALMÁDI BORFESZTIVÁL
augusztus 26-29.
PÁLINKA NAPOK
augusztus 28.
NEMZETKÖZI HALFŐZŐ VERSENY

Kiemelt a Borfesztivál.
Nyitva tartás: 8.30-19.00 (kapuzárás 23.00)

Árak:Változtak a jegyek is, ezért nehéz megítélni az áremelkedés mértékét, a napi
felnőtt belépő kb. 10 %-kal emelkedett.

2010. évi jegyárak

Felnőtt napi belépő 500 Ft
16.00-19.00 óra közötti kedvezményes 350 Ft

Gyermek, diák, 70 év feletti, nyugdíjas igazolvánnyal rendelkező napi belépő 350ft
16.00-19.00 óra közötti kedvezményes 250Ft

Káptalanfüredi „kis" strandon
Felnőtt napi belépő 400Ft
16.00-19.00 óra közötti kedvezményes 300Ft

Káptalanfüredi „kis" strandon
Gyermek, diák, 70 év feletti, nyugdíjas igazolvánnyal rendelkező napi belépő 300Ft
16.00-19.00 óra közötti kedvezményes 200Ft

Csoportos belépés 15 főtől Teljes jegyár 80%-a
Ingyenes belépés 6 év alatt

A vendégforgalmi adatok alapján Balatonalmádiban jó szezonra számítanak, természetesen a
strandok forgalma erősen időjárásfüggő.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.