Városlista
2024. május 27, hétfő - Hella

Hírek

2010. Május 10. 11:56, hétfő | Helyi
Forrás: www.balaton.hu

2010-es strandszezon – első rész

2010-es strandszezon – első rész

A balaton.hu rövid felmérést készített a Balatoni és a Balaton környéki strandokról – milyen fejlesztések történtek az egyes fürdőhelyeken és milyen újdonságokkal várják ebben a szezonban a fürdőzni vágyókat. Természetesen az ár

A Keszthelyi Városüzemeltető Kft. kezelésébe a város 3 strandja tartozik: úgy mint a Helikon, Városi és a Libás strand. A Központi strand április utolsó hétvégéjén kinyitott.  Libás strand június 1., Helikon strand június 15-én nyit. Az eddigi szolgáltatások mellé újdonságként megjelent a wifi elérhetőség, illetve a nagyobb értékű tárgyak tárolására széfek.A nyári programok tekintetében, amiről már folynak tárgyalások:
Július 12-17 Szombathelyi Rádió
Július 17. Spinning Maraton (országos rádiós roadshow előkészület alatt 17-18.)
Július 24. Balatoni Beach Tour (kosárlabda, röplabda bajnokság) - kizárólagosságot kér
Augusztus 7-8. Juventus Rádió roadshow, II. Fekvenyomó Magyar KupaAmi talán a legmeghatározóbb ebben az évben, azok az árak. Sok helyen alig vagy egyáltalán nem változtattak a belépőjegyek illetve a szolgáltatások árain. A cél, minél több vendég fogadása. (Az árak a csatolmányban találhatók).


Gyenesdiáson 2 strand várja a fürdeni vágyókat:A családbarát Diási Játékstrand a környék egyik legszebb és legaktívabb strandja.
Kínálata, szolgáltatásai
• gyerkőcöknek: játszótér, óriáscsúszdán egy ingyenes csúszás, természetes gyerekpancsoló mediterrán hangulatban, animátorok szervezésében játékos programok, sportversenyek, minidisco, stb, INGYENES
• sportos strandolóinknak: strandröplabda-pályák lelátóval és éjszakai világítással, strandfoci-, streetballpályák, asztalitenisz, tengó, petang, szabadtéri sakk és malom, a nyílt vízfelületen kialakított vízilabdapálya, fejelő kapuk, vízikosár, és -röplabda, naponta vízi aerobic - sportversenyek animátoraink szervezésében INGYENES
• pihenni vágyóknak: napozóstég, tágas napozófelület, melyet árnyas fák öveznek INGYENES
• szórakoztatásról, információszolgáltatásról, programajánlatokról a Sindbad Gyenesdiás Strandrádió gondoskodik INGYENES
• biztonság: a parton és a parkolóban a Polgárőrség figyel vendégeink holmijára, de értékmegőrző szekrények is rendelkezésre állnak. Testi épségünkre a vízimentők, illetve mentőorvos figyel, de elsősegélynyújtó pont is működik;
• továbbá: sportszerkölcsönzők, ingyenes internet, információs pont, színvonalas éttermek, büfék, ingyenes autóparkolóGasztronómiai kínálat széleskörű: a főtt kukoricától a komplett éttermi kínálatig, koktélokig minden megtalálható.A Diási Játékstrand Gyenesdiás Kártyával ingyenesen látogatható.


Gyenesi Lidóstrand
A község kisebb, lidós strandja, a Gyenesi - a település nyugati végében - elsősorban a kisgyermekes családok kedvence. Nyugodt környezete lehetővé teszi, hogy családja mellett a természet varázslatos világát újra és újra élvezze.A kisgyeremekes családok által igen kedvelt strand varázsa nyugalmában és szép természeti környezetében rejlik. Míg gyermeke az árnyékos homokozóban és a parti menti kisvízben játszik, Ön nyugodtan pihenhet és élvezheti a szabadnapokat.A Gyenesi Lidóstrand is a Gyenesdiás Kártyával ingyenesen látogatható.


STRANDBELÉPŐ ÁRAK 2010-ben
Diási Játékstrand
Felnőtt  - Gyermek
Belépőjegy 500 Ft  - 300 Ft
Gyenesdiás Kártyával Ingyenes
Családi napijegy (2 felnőtt és 2 gyermek) 1300 Ft
Diák (nappali tagozatos)és Nyugdíjas 350 Ft

Gyenesi Lidóstrand
Felnőtt -  Gyermek
Belépőjegy 300 Ft -  150 Ft
Gyenesdiás Kártyával Ingyenes
Családi napijegy (2 felnőtt és 2 gyermek) 750 Ft
Diák (nappali tagozatos) és Nyugdíjas 250 Ft
Gyermekjegy 4-14 éves korig váltható! 3 éves korig ingyenes.

Nyitás várható időpontja Pünkösdi hétvégéje.Balatongyörökön a községi strandot 2010. június 01-én nyitják meg hivatalosan. A
nyitást megelőzően a Pünkösdi Szezonnyitó alkalmával "kezdődik" a szezon, ezt követően a strand szolgáltatásai már igénybe vehetők, de június 1-ig nem szednek belépőjegyet - ez, amolyan szezon eleji kedvezmény az idelátogatók számára.


Az idei évben a strand szennyvíz hálózatának egy részén történt fejlesztés, valamint kiépül egy 90 m hosszú lidós, fövenyes strandrész, melyet a strandolók, főleg a kisgyermekek kedvelnek. Az árak tekintetében a tavalyi évhez viszonyítva nem történt változás.


A strandon szezonnyitó rendezvény, rendszeres gyermek animáció, zenés estek
várhatóak, a strand közvetlen szomszédságában a Borfesztivál, Bordalfesztivál, Tűzoltónap, Nemzeti Hét kerül megrendezésre. Balatongyörökön bizakodnak,hogy az idei év kedvező lesz számunkra, a fejlesztések hatására a látogatók elégedettek lesznek a szolgáltatásokkal és visszatérnek a településre és a strandra.

STRANDBELÉPŐK 2010 Balatongyörök községi strand
Belépőjegyek felnőtt -  Gyermek (4-14év)
Napi 500 Ft -  250 Ft
Úszójegy 16.00 órától 250 Ft -  100 Ft
Szezonjegy 5000 Ft - 2500 Ft
Hetijegy 3000 Ft - 1500 Ft
Üdülőtulajdonosok részére szezonjegy 5000 Ft - 2500 Ft

Kabinjegyek
Napi 600 Ft
Heti 3000 Ft
Havi 11000 Ft
Évi 25000 Ft

Gyermekjegy 4-14 éves korig váltható
Nyitva tartás:
Június 1 - Július 1. 9:00-18:00
Júlis 1 - Aug.20. 8:00-19:00
Aug. 21 - Szept. 1. 9:00-18:00

Viharjelzés
A Balatonnál a fűrdőzők, csónakázók biztonságát központi irányítású viharjelző rendszer segíti, amelynek 25 állomása október végéig folyamatosan továbbítja a jelzéseket a nyaralóknak.A villogó fényes berendezéseket a part jól látható pontjain lévő magas épületeken, tornyokon helyezték el. Amennyiben a sárga fényű lámpák villogni kezdenek, várhatóan rövidesen nagyobb szél, de akár vihar is várható. Mindig legyünk tekintettel arra, hogy a Balatonnál különösen gyorsan alakulhat ki akár nagyobb vihar is.

Néha csak percek kellenek ahhoz, hogy a korábban még csendes, napos idő hirtelen viharosra változzon. Ez különösen veszélyes lehet a parttól távolabb úszóknak, matraccal, vízibiciklivel vagy más eszközzel a vízen lévőknek. Baj esetén a strandokon lévő vízimentőktől vagy az őrsöt működtető Vízirendészettől kérhetünk segítséget.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Május 27. 06:00, hétfő | Belföld

A héten is meleg, záporos-zivataros időjárás várható

A hét elején átmenetileg csökken a csapadék valószínűsége, majd a hét közepétől ismét megnő a záporok, zivatarok esélye, pénteken több helyen is lehet eső.

2024. Május 27. 06:00, hétfő | Sport

Egygólos ajkai sikerével kilenc év után feljutott az ETO Győr

Az ETO FC Győr 1-0-ra legyőzte a vendéglátó és a mérkőzést emberhátrányban befejező Ajkát a labdarúgó NB II 34., utolsó fordulójának vasárnapi játéknapján, ezzel feljutott az élvonalba.

2024. Május 27. 06:00, hétfő | Külföld

Számos halálos áldozata és több tucat sérültje van az Egyesült Államok középső államait sújtó újabb viharoknak

Legkevesebb tízen meghaltak, köztük gyerekek az Egyesült Államok középső államaiban kialakult tornádókban vasárnapra virradóra.