Városlista
2024. május 15, szerda - Zsófia

Hírek

2013. Június 19. 09:19, szerda | Helyi
Forrás: keszthely.hu

1100 év meséi a Tündérrózsa előadásában

1100 év meséi a Tündérrózsa előadásában

Zsúfolásig telt nézőtér előtt mutatta be évzáró műsorát a Balaton Színházban a Ranolder János Római Katolikus Általános Iskola Tündérrózsa Gyermek-néptánccsoportja.

Az est folyamán közel 150 tanuló lépett színpadra.

Először az első, második és harmadik osztályosok az órarendbe épített néptáncórán tanultakból adtak elő egy-egy produkciót, míg a nagycsoport egy 50 fős Galgamenti táncokkal, valamint Varga Zoltán Drágszéli táncok című koreográfiájával foglalta keretbe az első félidőt. A műsorban a hagyományoknak megfelelően megható körülmények között elbúcsúztatták a nyolcadik osztályos táncosokat is, melynek köszönhetően szem nem maradt szárazon.

Az előadás második részében Aradvári Lászlóné és ifj. Aradvári László 1100 év meséi című történelmi táncjátéka került színpadra. A szereplők a magyar történelem legfontosabb eseményeit jelenítették meg a színpadon az adott korra jellemző viseletekben. Az egyes számok között Kéri Balázs tolmácsolásában szívet melengető híres versek hangzottak el. A Honfoglalástól indulva István király megkoronázása után Mátyás király udvara és Dózsa György unokái jelentek meg, majd egy moldvai tánc kíséretében ismerhette meg a közönség a török időket és az egri nők diadalát. Az 1848-as szabadságharc idejéből egy reformkori bál elevenedett meg, miután egy Kalocsa vidékéről származó székes táncot adtak elő a legifjabb fiúk. A műsor zárásaként a két világháborút szimbolizáló szatmári táncokat, valamint a Cuhárét szűnni nem akaró vastapssal, felállva köszönte meg a publikum.

ij

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 15. 09:45, szerda | PR

K&H: a karbonlábnyom csökkentése üzletileg is megéri

a legfrissebb CDP-jelentés szerint csak minden ötödik európai cég aktív a zöld átállás terén

2024. Május 15. 09:21, szerda | Belföld

Jelentősen csökkent az építőipar termelése is

2024 márciusában az építőipari termelés volumene a nyers adatok szerint 6,3 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól - jelentette szerdán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

2024. Május 15. 09:10, szerda | Kék hírek

Több mint 30 tonna kábítószer-alapanyagot semmisített meg a rendőrség

Több mint 30 tonna, mintegy 480 milliárd forintnyi kábítószer-alapanyagot, prekurzort semmisítettek meg az egyik magyarországi hulladékégetőben - közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda.

2024. Május 15. 07:53, szerda | Életmód

Bemutatták G. Fodor Gábor Orbán kontra Soros című könyvét