Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2012. December 01. 07:50, szombat | Helyi

100 Hungarikum Bormustra Keszthelyen

100 Hungarikum Bormustra Keszthelyen

Ma 13 órai kezdettel rendezik meg a harmadik alkalommal a 100 Hungarikum Bormustrát.

- több mint 60 magyar szőlőfajta több mint 100 fajta borának korlátlan kóstolási lehetősége
- szakmai előadások
- egyedi, gravírozott kóstolópohár
- gasztronómiai különlegességek
- bordal koncert

2012. december 1-jén szombaton zalai borkedvelők immár harmadik alkalommal szervezik meg a 100 HUNGARIKUM BORMUSTRÁT a keszthelyi Balaton Színházban, melynek a kezdetek óta a legfőbb célja, hogy egy szakmai fórumot biztosítson a tradicionális magyar, és a hazai nemesítésű szőlőfajtáknak, valamint a belőlük készített ízletes és különleges boroknak. A szervezők egyben lehetőséget kívánnak nyújtani a nagyközönségnek a „hungarikum” borok megismeréséhez és kóstolásához is.

A rendezvény egyben méltó tisztelegés Keszthely város díszpolgára, a kiemelkedő szőlőnemesítő, dr. Bakonyi Károly emléke előtt.

A szakmai délutánon, a hivatalos megnyitót követően kb. 14.00 órától közismert szaktekintélyek és borászok tartanak előadásokat többek között a magyar szőlőfajták termesztési tapasztalatairól, vagy a környék borászati hagyományairól.

100 Hunagrikum Bormustra Balaton Színház

A rendezvény igazi különlegessége maga a Bormustra, melyen több mint hatvan különböző magyar szőlőfajtából több mint száz különböző bor kóstolási lehetősége várja a borbarátokat.

A bormustrán és az előadásokon kívül a házban megtalálható lesz egy dr. Bakonyi Károly emléksarok, illetve kiegészítő programként a gasztronómiai kiállítók (pezsgő, kézműves sajt, pálinka, füstölt hústermékek stb.) finomságait is megkóstolhatják majd az érdeklődők.

A rendezvény záró eseményeként 20.00 órától a Borra- Való zenekar népies hangzású bordal koncertjére szórakozhatnak a vendégek.

100 Hungarikum Bormustra Keszthely
Részvételi díj: 2.000 Ft/fő, mely tartalmaz 1 db egyedi kóstoló poharat, az előadásokon való részvételt, korlátlan kóstolási lehetőséget és a bordal koncerten való részvételt is.

Részletes programot itt találják.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 16:00, szombat | Belföld

Baleset-tűz

Meghalt egy ember egy dombóvári háztűzben

2024. Május 18. 11:00, szombat | Sport

RÖVIDHÍR!

3x3-as olimpiai selejtező - Győzött a férfi válogatott, szombaton dől el a továbbjutás

2024. Május 18. 11:00, szombat | Életmód

Kormány-egészség

Hornung Ágnes: ismét támogatásra pályázhatnak az 1-es típusú diabétesszel foglalkozó civil szervezetek

2024. Május 18. 09:24, szombat | Külföld

Voks 24 - Volt, amikor egy EP-mandátumhoz 116 ezer szavazat is elég volt

Az eddigi legmagasabb európai parlamenti (EP-) választási részvételnél, 2019-ben, csaknem 174 ezer szavazatra volt szükség ahhoz, hogy egy európai parlamenti (EP-) lista átlépje Magyarországon az 5 százalékos küszöböt