Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2012. November 26. 19:45, hétfő | Helyi
Forrás: keszthely.hu

100 Hungarikum Bormustra - idén is

100 Hungarikum Bormustra - idén is

A zalai borkedvelők immár harmadik alkalommal szervezik meg a 100 Hungarikum Bormustrát a keszthelyi Balaton Színházban december 1-jén.

A rendezvény legfőbb célja a kezdetek óta, hogy szakmai fórumot biztosítson a tradicionális magyar, és a hazai nemesítésű szőlőfajtáknak, valamint a belőlük készített ízletes és különleges boroknak.Aszervezők lehetőséget kívánnak nyújtani a nagyközönségnek a „hungarikum” borok megismeréséhez és kóstolásához is.

A rendezvény egyben méltó tisztelegés Keszthely város díszpolgára, a kiemelkedő szőlőnemesítő,dr. Bakonyi Károlyemléke előtt.

Aszakmai délutánon, a hivatalos megnyitót követően kb. 14.00 órától közismert szaktekintélyek és borászok tartanak előadásokat többek között a magyar szőlőfajták termesztési tapasztalatairól, vagy a környék borászati hagyományairól.

A rendezvény igazi különlegessége maga aBormustra, melyen több mint hatvan különböző magyar szőlőfajtából több mint száz különböző bor kóstolási lehetősége várja a borbarátokat.

A bormustrán és az előadásokon kívül a házban megtalálható lesz egy dr. Bakonyi Károly emléksarok, illetve kiegészítő programként a gasztronómiai kiállítók (pezsgő, kézműves sajt, pálinka, füstölt hústermékek stb.) finomságait is megkóstolhatják majd az érdeklődők.

A rendezvény záró eseményeként 20.00 órától aBorra-Való zenekarnépies hangzású bordal koncertjére szórakozhatnak a vendégek.

RÉSZLETES PROGRAM

Részvételi díj:2.000 Ft/fő, mely tartalmaz 1 db egyedi kóstoló poharat, az előadásokon való részvételt, korlátlan kóstolási lehetőséget és a bordal koncerten való részvételt is.

További információ és jegyelővétel:
Balaton Színház, Keszthely, Fő tér 3.
Telefon: 83/515-232
info@balatonszinhaz.hu

IJ

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 11:47, szerda | Sport

Eszter & Csabi a Rally Hungary-n

2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben.

2024. Május 01. 09:19, szerda | Belföld

20 éve csatlakozott Magyarország az Európai Unióhoz

Hosszú évek után teljesült a magyarok vágya, most mégis sokan szkeptikusan a csatlakozás helyességét illetően.

2024. Április 30. 22:45, kedd | Sport

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa.

2024. Április 30. 22:40, kedd | Sport

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa. A Balaton Park Circuit magyar vonatkozású legnagyobb sikere, Bucsi Attila szereplése a versenyhétvégén a