Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2012. Szeptember 10. 20:50, hétfő | Helyi
Forrás: keszthely.hu

10. Keszthelyi Táncpanoráma

10. Keszthelyi Táncpanoráma

A Balaton Színház és Nemzeti Táncszínház közös szervezésű rendezvénye. Szeptember 13-15. között a Balaton Színházban.

Szeptember 13. (csütörtök) 15.00
Balaton Színház, színházterem
ZENE-BONA, SZANA-SZÉT
- mesedarab -
Honvéd Táncszínház
Jegyár: 700 Ft

ZENE-BONA, SZANA-SZÉT (Fotó: Korniss Péter)
„A mai kisgyermekek mindennapjaiban egyszerre megférnek a hagyományos gyermekdalok és játékok, a számítógépes nyelvezet, régi mesék és új történetek, csuhé baba és kindertojás, a körülöttük lévő világ modern elemei. Ezt az új összhangot keressük mai költők gyermekszemüveggel írt, friss verseivel, ritmusjátékokkal, sok-sok zenével és tánccal.
Táncolják: Fecske Csaba, Kiss Anna, Kiss Benedek, Kiss Dénes, Kukorelly Endre, Oravecz Imre, Tóth Krisztina, egyéni látásmóddal közelednek a mai gyermekek lelkéhez. Egyre eszesebb fiaink és lányaink életét a költészet és a zene gazdaggá és teljessé teheti.
Szerkesztő-rendező: Foltin Jolán és Novák Eszter
Szeptember 14. (péntek) 19.00
Balaton Színház, színházterem

SAKK

Botafogo Táncegyüttes
Jegyár: 2.500 Ft
„Az alapvetés – a sakk lényege: világos és sötét harca. A sakk törvényei szerint kérlelhetetlen-kibékíthetetlen az ellentét. A bábuknak – még ha lázadnak is e törvény ellen, még ha személyes ambícióik szerint a megbékélést szeretnék – könyörtelenül el kell bukniuk. Mert e törvényt magasabb erő, a két játékos kényszeríti rájuk, akik számára a különböző érzelmekkel bíró figurák valóban pusztán tologatni való bábuk, csupán eszközök a hatalom kezében.”
Táncolják: Krizsa Mária / Bánhidi Petra, Hauser Martin / Reck Tibor, Horváth Dóra / Jankovics Nikolett, Horváth Zoltán, Ferenczi Sándor, Csömör Marcell, Horváth Gábor, Práth Izabella / Jusztin Linda, Jankovics Nikolett / Kovács Kitti, Reck Tibor / Felföldi Attila, Major Rita / Szabó Szidónia, Tóth Árpád, Jusztin Linda / Butor Zsófia, Sági Rita, Vásárhelyi Krisztina, Felföldi Attila / Váradi Balázs, Magisztrák Barbara, Szabó Szidónia / Nagy Ottilia, Pátkai Balázs, Krékity Balázs, Zsolnay Gergely / Tóth Károly Róbert, Kálna Tamás
Koreográfus – rendező: Dalotti Tibor
Szeptember 15. (szombat) 19.00

QUEEN-BALETT / MAGYAR RAPSZÓDIA
Győri Balett
Jegyár: 2.500 Ft
QUEEN-BALETT:
„A Queen együttes zenei stílusvilágát lehetetlen egyetlen szóval jellemezni. Része a rock-and-roll, a funk, a népzene, a blues, ugyanakkor a komolyzene elemeiből is merít. Ennek a zenének a zsenialitása nyilvánvalóvá válik, ha belegondolunk, mennyi nemzedékre hatott, s még hat ma is!
Ez a produkció főleg a szerelemről (Love Of My Life), a rock-and-roll aranykoráról (Crazy Little Thing Called Love), a groteszkről (Lazing On A Sunday Afternoon), és egy izgalmas bűnügyi légkörről szól (Another One Bites The Dust). A zárójelenet kompozíciója rekviem Freddie Mercury-ért, és búcsúja közönségétől (Who Wants To Live Forever).”
Koreográfus: Ben van Cauwenbergh
MAGYAR RAPSZÓDIA:
„Előadásunk valahol az álom és az ébrenlét határsávjában, az átmenetek, kijáratok senkiföldjén történik. Ismeretlen föld ez számunkra, kutathatatlan, birtokba-vehetetlen. Valóság-tudatunk száműzte magából, a mélylélektan sem hajlandó tudni róla. Egy olyan múltat idéz, melynek sosem volt igazi jelene, s mégis, egész valónk, lényünk beleremeg kísértetétől, érzéki valóságától. Elbeszélhetetlen természetesen, ami ott és akkor történik velünk, de nem eltáncolhatatlan. Sőt, mintha egyes egyedül csak a tánc lenne képes időzni benne, csak a tánc fejezné ki semmi mással nem rokonítható lényegét…”
Koreográfusok: Raphael Bianco, Kulcsár Noémi, Fodor Zoltán (Harangozó-díjas)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 05:03, szombat | Külföld

Hetekig eltarthat a helyreállítás a Houstont sújtó vihar után, tovább kutatnak áldozatok után is

Hetekig is eltarthat az áramszolgáltatás helyreállítása a hurrikánerejű viharok sújtotta Houston egyes részein, és változatlanul zajlik a károk felmérése, valamint a kutatás további áldozatok után - közölték a texasi nagyváros ható

2024. Május 17. 20:58, péntek | Külföld

Ukrajnai háború - Orosz védelmi minisztérium: 12 harkivi települést foglalt el a héten az orosz hadsereg

Tizenkét települést fogalt el a harkivi és egyet a donyecki régióban Ukrajnában a héten az orosz hadsereg - közölte pénteken az orosz védelmi minisztérium.

2024. Május 17. 19:25, péntek | Belföld

Gyorsabb mobilinternet öt nagyvárosban a Vodafone folyamatos hálózatfejlesztésének köszönhetően

A szolgáltató országos hálózatfejlesztési programja újabb mérföldkőhöz érkezett.

2024. Május 17. 19:25, péntek | Belföld

Gyorsabb mobilinternet öt nagyvárosban a Vodafone folyamatos hálózatfejlesztésének köszönhetően

A szolgáltató országos hálózatfejlesztési programja újabb mérföldkőhöz érkezett.