Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2013. Március 21. 09:47, csütörtök | Helyi
Forrás: hunsail.hu

OMSZ Stratégiai együttműködés

 OMSZ Stratégiai együttműködés

A Magyar Vitorlás Szövetség újabb fontos stratégiai megállapodást kötött, ezúttal az Országos Meteorológiai Szolgálattal sikerült szorosabbra fűzni a szálakat.

A megállapodás értelmében az OMSZ segíti a válogatott vitorlásversenyzők és edzőik meterológiai ismereteik bővítését, és a hazai és nemzetközi versenyekre való felkészítését. Az együttműködés keretében az OMSZ alkalomszerűen részt vesz a szövetség elméleti képzési programjában is - így az MVA képző, továbbképző és ismeretterjesztő előadásain, kurzusain és egyéb rendezvényein - időről időre közreműködnek majd meteorológiai szakemberek és szakismeretek biztosításával.
A vitorlás társadalom emellett új, praktikus segítséget is kap az OMSZ-től az MVSZ szolgáltatásain keresztül, mivel az MVSZ tervezett időjárás-előrejelző és -elemző applikációjához, valamint az MVSZ hivatalos honlapja, a www.hunsail.hu és további honlapjai részére (mint a www.kekszalag.hu, www.kekpantlika.hu) az OMSZ szolgáltat meteorológiai prognózisokat, információkat, és konkrét előrejelzéseket.
A megállapodás további része az, hogy az MVSZ által rendezett vitorlásversenyeken lokális időjárás-előrejelzésekkel és elemzésekkel is segíti a rendezőket és a versenyzőket.

ij

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 08:25, csütörtök | Életmód

Ön tudja, mi rejtőzik a kép 1%-án?

A Kuckó Önkéntes Program különleges kezdeményezéssel hívja fel a figyelmet az 1%-os rendelkezés fontosságára

2024. Május 16. 07:59, csütörtök | Külföld

Megműtötték a szlovák miniszterelnököt, túl van az életveszélyen

A szlovák miniszterelnök már túl van az életmentő műtéten, jelenleg stabil állapotban van.

2024. Május 16. 07:55, csütörtök | Sport

MOL Magyar Kupa - A Paks történelmi diadala

A Paks hosszabbításban 2-0-ra legyőzte a bajnok Ferencvárost a labdarúgó MOL Magyar Kupa Puskás Arénában rendezett szerdai döntőjében.

2024. Május 16. 07:54, csütörtök | Külföld

Már június végén megtartják az első nyilvános vitát Donald Trump és Joe Biden között

Már június végén megtartják az amerikai elnökjelöltek első nyilvános televíziós vitáját Joe Biden és Donald Trump között, majd szeptember elején második alkalommal is szembenézhet egymással a demokrata és a republikánus jelölt.