Városlista
2024. május 21, kedd - Konstantin

Hírek

2013. Július 24. 09:16, szerda | Helyi
Forrás: MTI

Kékszalag - Hidegfront csütörtökön, de csak rövid időre erősödhet meg a szél

 Kékszalag - Hidegfront csütörtökön, de csak rövid időre erősödhet meg a szél

A Kékszalag verseny első napján, csütörtökön egy gyenge hidegfront éri el a Balaton térségét

amely nyomán élénk, zivatarok környezetében akár erős széllökések is lehetnek, de aztán gyengül a szél. A levegő hőmérséklete 30-33 fok, a víz hőmérséklete várhatóan 26-27 Celsius-fok körül alakul - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfőn, honlapján közölt előrejelzésében.

Mint írták, a jelenlegi számítások alapján csütörtökön a déli órákban egy gyenge hidegfront éri el a Balaton térségét, amely mögött megélénkül az északi, északnyugati szél. Délutánig 10 kilométer/órás átlagszélre és 35-38 kilométer/órás széllökésekre lehet számítani. A nappali órákban időnként erősen megnövekszik a felhőzet, egy-egy zápor, kisebb eséllyel zivatar előfordulhat. Ezek során rövid időre akár 55 kilométer/órásra is erősödhet a szél. Délutántól csökken a felhőzet, az esti óráktól pedig várhatóan a szél is gyengülni fog.
A legmagasabb nappali hőmérséklet a parton 30, a víz fölött 27, a késő este a parton 22, a víz fölött 26 fok körül alakul. A víz hőmérséklete 26 fok körül várható.
Pénteken a hajnali óráktól északnyugati irányból kissé megélénkülhet a szél, amely 8-10 kilométer/órás átlagszelet és 20-25 kilométer/órás széllökéseket jelent majd. Napközben viszont már többfelé várható hogy kialakulnak szélcsendes, illetve gyenge, változó irányú széllel járó területek.
Változóan felhős ég mellett több órás napsütés várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet a parton 32-33, a víz fölött 28 fok körül alakul. A víz hőmérséklete elérheti akár a 27 fokot is elérheti - olvasható az előrejelzésben.
Csütörtökön rajtol el Balatonfüredről a 45. Kékszalag Nagydíj. Múlt szerdán Balatonfüreden tartott sajtótájékoztatón a település polgármestere azt mondta, hogy 600 hajóra és több mint háromezer versenyző részvételére számítanak.

ij

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 21. 12:18, kedd | Életmód

Filmrészletek kerültek elő az Egri csillagok első filmváltozatából

Az Egri csillagok első filmváltozatának több filmdarabkája került elő az egykori főszereplő hagyatékából, aki Vicuskát alakította az 1923-ban forgatott produkcióban.

2024. Május 21. 12:17, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: nukleáris megállapodás jött létre Magyarország és Japán között

Nukleáris megállapodás jött létre Magyarország és Japán között, a két ország ennek alapján együtt fog működni egyebek mellett a kis teljesítményű és helyigényű atomreaktorok technológiai fejlesztésében is

2024. Május 21. 10:49, kedd | Sport

A közép-európai FIA F4 bajnokság nyitóhétvégéje az új hazai pályán a Balaton Park Circuit-en

A mezőny nagy része már a hét közepén megkezdte a munkát. A GRT az autót hibátlanul felkészítette pilótánk pedig körről-körre alkalmazkodott az autóhoz és a körülményekhez, így magabiztosan vághattunk neki a hétvégének.