Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2017. Október 12. 07:40, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

Három településen lesz időközi önkormányzati választás vasárnap

 Három településen lesz időközi önkormányzati választás vasárnap

Három településen lesz időközi önkormányzati voksolás vasárnap:

Héderváron polgármestert, Devecserben polgármestert és önkormányzati képviselőket, Tatán pedig egyéni választókerületi képviselőt, valamint lengyel települési nemzetiségi képviselőt választanak.

A Győr-Moson-Sopron megyei Héderváron azért kell időközi választást tartani, mert május 24-én lemondott Szabóné Németh Ágnes (független) polgármester. A tisztségért öten indulnak, közülük négyen - Alcser Norbert, Ábrahám Szilvia, Juhász József és Somogyi Péter - függetlenként, Felföldi István pedig a Magyar Munkáspárt jelöltjeként. A választói névjegyzékben mintegy ezren szerepelnek.

A Veszprém megyei, 4500 lakosú Devecserben azért lesz időközi választás, mert a képviselő-testület június 28-án feloszlatta magát. A polgármesteri posztért hatan indulnak: Ferenczi Gábor eddigi városvezető a Jobbik, Nagy Sándor a Magyar Munkáspárt jelöltjeként, Kovács László, Kozák János, Kozma György István és Somogyi Márta pedig függetlenként. A hat képviselői helyre tizenkilencen pályáznak.

A Komárom-Esztergom megyei Tatán, a 3. számú egyéni választókerületben Nágel Balázs (Fidesz-KDNP) képviselő június 28-ai lemondása miatt tartanak időközi választást. Négy jelölt indul: Ábrahám József (Magyar Munkáspárt), Gerébi András (MSZP-DK), Purgel Zoltán (Fidesz-KDNP) és Balogh István (Jobbik). A választói névjegyzékben mintegy 2200-an szerepelnek.

Tatán a lengyel nemzetiségi választópolgárok két települési nemzetiségi képviselőt is választanak vasárnap, miután a megválasztott képviselők száma a képviselő-testület működéséhez szükséges létszám alá csökkent.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 10:04, hétfő | Belföld

Idén is lehet szavazni az év körforgalmára

2024. Április 15. 06:13, hétfő | Belföld

118 éves melegrekord dőlt meg

Megdőlt a 118 éves országos és a 85 éves fővárosi melegrekord is szombaton - írta a HungaroMet Zrt. a honlapján vasárnap.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Belföld

Hidegfront vet véget az áprilisi nyárnak

Hidegfront vet véget az áprilisi nyárnak: a hét első napján még akár 31 Celsius-fok is lehet a Dél-Alföldön, majd beborul az ég, és többfelé kell esőre, akár zivatarra is készülni.

2024. Április 14. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 15. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki: