Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2013. Március 20. 08:39, szerda | Helyi
Forrás: balatonihal.hu

A csuka tilalmi idejével oldjuk a ragadozós tilalmat is, de csak parton!

 A csuka tilalmi idejével oldjuk a ragadozós tilalmat is, de csak parton!

Érdekes helyzet áll elő az idei év márciusának utolsó két napján.

A törvényi szabályozás szerint a csuka tilalmi ideje előbb ér véget, mint a Balatoni Horgászrendben foglalt ragadozóhal-tilalom - olvasható a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. honlapján.

Az egyes halfajok szerinti érvényes tilalmi időket a 73/1997 (X. 28.) FM-KTM együttes rendelet 2. számú melléklete tartalmazza. A rendelet 3. § (2)-e szerint: "A 2. számú mellékletben naptár szerint megállapított tilalmi idők az első nap nulla órakor kezdődnek és az utolsó nap huszonnegyedik órájában végződnek. Ha az első nap szombatra vagy pihenőnapra esik, a tilalom az azt követő munkanapon lép érvénybe. Amennyiben a tilalmi idő utolsó napja esik szombatra vagy pihenőnapra, a tilalom a közvetlenül megelőző munkanapon végződik."

A rendelet értelmében a 2013-as naptári évben a csuka tilalmi ideje február 15. - március 31. helyett február 15. - március 29-re módosul. Csakhogy a Balatoni Horgászrend 4. pontja értelmében: „Március 1. és március 31. közötti időben csalihallal, halszelettel, műcsalival horgászni, balint, csukát, harcsát, kősüllőt, sügeret, süllőt megtartani TILOS!”

ij

Címkék: balaton, csuka, horgászat

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 17. 10:04, péntek | Belföld

Orbán Viktor: olyan választás előtt állunk, amely eldönti a háború és béke kérdését

Olyan választás előtt állunk, amely eldönti a háború és béke kérdését, az amerikai választással együtt - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában pénteken.

2024. Május 16. 16:13, csütörtök | Belföld

Kecskeméten folytatta vidéki kampánykörútját Orbán Viktor

2024. Május 16. 16:12, csütörtök | Belföld

Változékonnyá válik az időjárás a pünkösdi hosszú hétvégén

2024. Május 16. 16:11, csütörtök | Belföld

Fiktív motorkerékpár-eladások hátterét göngyölítette fel a NAV