Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2016. Január 30. 09:48, szombat | Belföld
Forrás: mti - fotó:hirado.hu

Zacher Gábor: skandalum a magyar kábítószer-történetben, két várandós nőt is érintett

Zacher Gábor: skandalum a magyar kábítószer-történetben, két várandós nőt is érintett

Zacher Gábor toxikológus szerint \"skandalum\" a magyar kábítószer-történetben ami Törökszentmiklóson történt, mert nem fordult elő, hogy ilyen súlyos, tömeges túladagolás két várandós nőt is érintsen,

ráadásul a császármetszéssel világra jött újszülöttek is "nagyon rossz általános állapotban vannak".

Zacher Gábor az M1 aktuális csatorna híradójának nyilatkozva péntek este elmondta: a fiatalok ismert szereket, úgynevezett alfa-PVP-t, illetve pentedront fogyasztottak, amelyek két-három éve jelentek meg a piacon, nagyon "népszerűek" és sokat is foglalnak le belőlük a rendőrök. Mindkét szer - fűzte hozzá - önmagában is alkalmas arra, hogy életveszélyes állapotot okozzon, de együtt különösen. Kifejtette: a túladagolás tünetei között van a szapora szívműködés, érösszehúzódás, magas vérnyomás, a testhőmérséklet extrém emelkedése, és halmozott görcsrohamok.

A toxikológus jelezte: "iszonyú emberi felelőtlenségnek" tartja a két várandós nő részéről, hogy drogot használtak, és ezzel visszaéltek a magzatok életével.

A pszichoaktív szerrel kapcsolatban Ecseki Tímea, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet ügyeletes orvosa korábban az M1 aktuális csatorna Híradójában elmondta: két fiatal, várandós nő is a kórházukba került, rajtuk császármetszést is végre kellett hajtani. A két nőt az intenzív osztályon ápolják. Az újszülötteket Budapestre, az 1-es számú gyermekklinikára vitték.

Zacher Gábor elmondta azt is: lehet, hogy túl tiszta volt az a szer, amelyet a fiatalok fogyasztottak. Azt mondta: biztos, hogy valamilyen fantázianéven (a kristályt és a zenét említette) vették a port a drogkereskedőtől, és nem tudták, hogy mi a hatása vagy milyen anyagok kombinációjából áll.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság azt közölte az MTI-vel, hogy több embert súlyos állapotban vittek kórházba a mentők Törökszentmiklósról egy veszélyes, új pszichoaktív anyag fogyasztása miatt csütörtök éjszaka és péntek délelőtt.

Az üggyel kapcsolatban a rendőrség őrizetbe vett egy 39 éves helybéli férfit.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során