Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2012. Május 12. 13:12, szombat | Helyi
Forrás: MTI

Viharos szél miatt szombatra kilenc megyére másodfokú figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat

Viharos szél miatt szombatra kilenc megyére másodfokú figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat

A szombatra várható erős, viharos szél miatt kilenc megyére másodfokú, az ország többi területére elsőfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat pénteken.

Török László meteorológus az MTI-nek azt mondta: szombat este éri el az országot észak felől a hidegfront. Szombaton még átlagosan 27 Celsius-fok lesz napközben, vasárnap viszont már csak 15 fok várható az országban. Vasárnap gyakran megnövekszik majd a felhőzet, de napsütés is lehet, viszont számítani kell záporokra, zivatarokra.
A meteorológiai szolgálat honlapján található tájékoztatás szerint szombaton napközben az UV-B sugárzás szintje több helyen elérheti a nagyon erős szintet, ami azt jelenti, hogy a napon rövid idő, akár kevesebb mint 20 perc alatt is le lehet égni.
A várható időjárás-változás miatt az ország valamennyi megyéjében kiadták az első-, vagy másodfokú figyelmeztetést a heves zivatarok, illetve erős széllökések miatt. Narancssárga, vagyis másodfokú figyelmeztetést adtak ki Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Vas, Veszprém, Fejér, Zala, Somogy, Tolna és Baranya megyére, mert a várt széllökések az óránkénti 90 kilométeres, helyenként a 100 kilométeres erősséget is meghaladhatják. Fejér, Vas és Zala megyében heves zivatarokra, jégesőre is számítani lehet.
Az ország többi területére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki. Így szombaton a várt széllökések országszerte meghaladhatják az óránkénti 70 kilométeres erősséget, a Dunántúlon délutántól szórványosan, a középső országrészben kora estétől többfelé várható zivatar. Jégesőre is számítani lehet, 1-2 centiméteres jégdarabok hullhatnak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Külföld

Hivatalos meghívásra előre be nem jelentett látogatást kezdett Elon Musk Kínában

Elon Musk, a Tesla elektromosautó-vállalat vezetője a kínai nemzetközi kereskedelmi tanács meghívására előre be nem jelentett látogatást kezdett vasárnap az ázsiai országban, és találkozik magas rangú kínai vezetőkkel -

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Sport

Hat pontra faragta hátrányát a Kisvárda

Az utolsó előtti Kisvárda meglepetésre legyőzte vasárnap a második helyért harcoló, vendég Fehérvárt az NB1-ben, ezzel hat pontra faragta hátrányát a tizedik, már bennmaradó helyen álló Újpesttel szemben.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón: