Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2010. Szeptember 18. 09:36, szombat | Helyi
Forrás: indexbalaton.hu

Városimázs toplista – Keszthely bronzérmes

Városimázs toplista – Keszthely bronzérmes

Az Image Factory és az Observer Budapest Médiafigyelő ismét a legjobban kommunikáló hazai városokat kereste közös kutatásában. Keszthely – tavalyi helyezésén két pozíciót javítva – dobogós helyen végzett a felmérésben. A három ka

Keszthely a 2007-es évet vizsgálva még csak a tizedik volt, a 2008-as média-megjelenéseit tekintve már az ötödik helyig lépett előre, a legújabb felmérés szerint pedig még két helyezést javítva harmadik helyen végzett. A tanulmány kiemeli, hogy Keszthelyről nagyon sok hír jelent meg a vizsgált időszakban; ezek elsősorban a gazdag kulturális programkínálatot illetve a városban zajló fejlesztéseket mutatták be, és emellett több önkormányzati kezdeményezés is felkeltette az országos média figyelmét.

A város nagyban köszönheti helyezését a tavaly megújult honlapjának is: az értékelők szerint a portál jól strukturált, esztétikus, és informatív, számos egyedi ötlettel és szép kivitelezéssel.


A városimázs az a kép, amely az emberek fejében él egy-egy településsel kapcsolatban. Az a város rendelkezik jól felépített imázzsal, amely kitartó munkával eléri, hogy mindenkinek ugyanaz a néhány dolog jusson eszébe róla. Legjobb, ha ez akár egy jól megfogalmazott mondatba sűríthető. Ennek jelentőségét egyre több városvezető ismeri fel, és tudatos stratégia mentén menedzseli a település nyilvánosságbeli megjelenését.


Az Image Factory és az Observer kutatásának az volt a célja, hogy felhívja a figyelmet a települések imázs-kommunikációjának fontosságára, és értékelje a legfrissebb eredményeket. Kutatásunk rámutatott, hogy egyre nagyobb a kontraszt azon városok között, akik sikeresen építik imázsukat azokkal szemben, akik még nem tartják lényegesnek az önálló arculat kialakítását.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 15:23, csütörtök | Életmód

Látványos csillaghullás várható május első hétvégéjén

Az év egyik legszebb meteorraja, az Éta Aquaridák csillaghullása lesz látható vasárnap hajnalban.

2024. Május 02. 15:22, csütörtök | Belföld

EM: áprilisban is termelési csúcsot döntöttek az ipari naperőművek

Újabb rekordot hozott a múlt hónap utolsó napja a nagyobb méretű napelemes rendszerek termelésében - tette közzé az Energiaügyi Minisztérium (EM) a Facebook-oldalán csütörtökön.

2024. Május 02. 15:21, csütörtök | Belföld

NGM: a kormány üdvözli az üzemanyagárak újabb csökkentését

A kormány üdvözli a Mol bejelentését, miszerint szombattól, azaz 2024. május 4-től újabb 4-4 forinttal csökken a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára.

2024. Május 02. 09:12, csütörtök | Belföld

Több mint 3000 család igényelt már csok pluszt

Meghaladta a háromezret a csok plusz igénylések száma - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára csütörtökön az index.hu-nak adott interjújában.