Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2019. Március 29. 05:01, péntek | Belföld
Forrás: mti

Újra életbe lépett az országos tűzgyújtási tilalom

Újra életbe lépett az országos tűzgyújtási tilalom

Az ország egész területére kiterjeszti a tűzgyújtási tilalmat péntektől a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

A szervezet az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében azt írta: a csapadékmentes időjárás miatt a száraz, gyakran szeles, enyhe időben egyre nő a száraz fűvel, gazzal, bozóttal borított területeken a tűzesetek esélye.

A Nébih közlése szerint az elmúlt egy hétben is sok tűzeset volt, ezért az ország teljes területén elrendelik a tűzgyújtási tilalmat. Ezalatt tilos tüzet gyújtani a külterületi ingatlanokon fekvő erdőkben és fásításokban, valamint azok 200 méteres körzetében.

Az aktuális tűzgyújtási tilalomról a www.erdotuz.hu és a www.katasztrofavedelem.hu honlapon elhelyezett térkép is tájékoztatást ad.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.