Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2011. Szeptember 19. 14:41, hétfő | Belföld
Forrás: OrientPress

Ötvenezer Office-csomag a magyar hallgatóknak

Ötvenezer Office-csomag a magyar hallgatóknak

50 ezer darab Microsoft Office 2010-es licencet bocsájt a kormány és a Microsoft Magyarország a szociálisan rászoruló, valamint a tanulmányilag kiemelkedő teljesítményt nyújtó hallgatók számára.

A licencek kiosztásáról a nemzeti fejlesztési tárca és a Microsoft közösen döntött: megállapodásuk értelmében a szociális támogatásban részesülő hallgatók mellett, a doktoranduszok, a köztársasági ösztöndíjas, valamint a Tudományos Diákköri dolgozatot leadó hallgatók igényelhetnek határozott időtartamú jogtiszta licenc használati jogot, a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának (HÖOK) közreműködéséve


Mivel a kormányzat költségtakarékos módon kívánt a felsőoktatás számára biztosítandó szoftverek tekintetében eljárni, így a korábbi gyakorlattól eltérően a hallgatók számára a Windows operációs rendszer ingyenes használatát már nem finanszírozza. Többek között azért sem, mert általában az újonnan vásárolt személyi számítógépek már rendelkeznek jogtiszta operációs rendszerrel, azonban a kormány a Microsoft Office irodai csomagjával továbbra is támogatja a kiemelkedő teljesítményt nyújtó, valamint a rászoruló hallgatókat.

A határozott időtartamra érvényes licenceket a hallgatóknak elektronikus úton kell igényelniük a hallgatói önkormányzatoknál – a program periódusára tekintettel mielőbb, de legkésőbb december 31-ig –, akik vállalták a jogosultság-ellenőrzés szigorú végrehajtását. Ezáltal a hallgatóknak nem kell félniük, hogy a tanulmányaik megkezdéséhez, illetve folytatásához elengedhetetlenül szükséges Microsoft Office programokat illegálisan használják – írja közleményében a HÖOK.

OrientPress Hírügynökség
Kép: OrientPress Hírügynökség / archívum

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 07:52, szerda | Belföld

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot - jelentette be a Fidesz frakcióvezetője kedden a Facebook-oldalán.

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről