Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2013. November 11. 09:36, hétfő | Helyi
Forrás: MTI

Több megyében viharos szél és sok eső miatt figyelmeztet a meteorológia

Több megyében viharos szél és sok eső miatt figyelmeztet a meteorológia

Másodfokú figyelmeztető jelzést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfő éjfélig Zala és Vas megyére a várható viharos erősségű szél, illetve Somogy és Zala megyére az esőzések miatt.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfőn hajnalban MTI-hez eljuttatott figyelmeztető előrejelzése szerint Zala és Vas megyében a legerősebb széllökések meghaladhatják az óránkénti 90 kilométeres erősséget, Somogy és Vas megye területén pedig 24 óra alatt több mint 30 milliméter csapadék is hullhat.
A meteorológiai szolgálat a honlapján közzétett szöveges figyelmeztetésében azt írja, hogy hétfő délig lehulló csapadék mennyisége a Dunántúl nagy részén meghaladhatja a 20, délnyugaton a 30 millimétert. Kelet felé csökken a csapadék intenzitása. Főként Zala megyében és a környező térségekben (Vas, Somogy, Veszprém megye egy részén) valószínű a 30 milliméter feletti csapadék. Az eső, zápor mellett egy-egy helyen zivatartevékenység is lehetséges éjszaka.
A Dunántúl nyugati felén a hajnali óráktól hétfő késő estig 60-80 kilométer/órás viharos északi szél várható, Zala és Vas megyében helyenként óránként 85-90 kilométer körüli széllökésekkel lehet számolni. Északkeleten a délelőtti óráktól fokozódik viharossá a szél, Borsod-Abaúj-Zemplén megyében és a megyével határos alföldi területeken a legerősebb széllökések meghaladhatják az óránkénti 70-75 kilométert is.

ij

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére