Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2013. Február 06. 09:16, szerda | Helyi
Forrás: MTI

Szolgálaton kívüli rendőrök fékeztek meg egy pszichiátriai beteget Nagykanizsán

Szolgálaton kívüli rendőrök fékeztek meg egy pszichiátriai beteget Nagykanizsán

Szolgálaton kívüli rendőrök fékeztek meg Nagykanizsán egy pszichiátriai kezelés alatt álló férfit,

aki egy nőt pofozott az utcán, a bántalmazó ellen eljárás indult - tájékoztatta a Zala Megyei Főügyészség szóvivője kedden az MTI-t.

Pirger Csaba elmondta: egy szolgálaton kívüli rendőr hétfő délután a kutyáját sétáltatta a Zárda utcában, ahol azt látta, hogy egy férfi pofoz egy nőt. A rendőr szolgálatba helyezte magát, de a felszólítása ellenére az erőszakoskodó nem hagyta abba a bántalmazást, később pedig el akart menekülni.
A rendőr utolérte a bántalmazót, aki többször őt is megütötte. A férfit erőszakos fellépése miatt a rendőr egy ház falához szorította, de nem bírt vele. Két odaérkező, szintén szolgálaton kívüli rendőr kollégájával együtt tudták csak a magából kikelt férfit a földre teperni, ezt követően érkeztek helyszínre az időközben értesített járőrök.
Az ügyészségi szóvivő hozzátette: a támadót a nagykanizsai kórház pszichiátriai osztályára szállították, csak itt sikerült lecsillapítani őt. A megtámadott asszony - aki munkatársa volt a korábban közös munkahelyükről elbocsátott férfinak - nem sérült meg.
Az eljárás során kiderült: a 35 éves férfi pszichiátriai kezelés alatt áll, és két hasonló ügyben, zaklatás és garázdaság miatt már folyt ellene eljárás. Mindkettőt meg kellett azonban szüntetni, mert az orvosszakértői vélemények szerint a férfi nem beszámítható.
Pirger Csaba azt mondta: a férfi ellen hivatalos személy elleni erőszak és garázdaság miatt indult újabb eljárás, s a Zalaegerszegi Nyomozó Ügyészség kezdeményezte az ideiglenes kényszergyógykezelését.

ij

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 17:27, hétfő | Belföld

Állami látogatásra Magyarországra jön a kínai elnök

Sulyok Tamás köztársasági elnök és Orbán Viktor miniszterelnök meghívására állami látogatásra Magyarországra érkezik május 8-án Hszi Csin-ping kínai államfő

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Külföld

Európai Autógyártók Szövetsége: sokkal több töltőpont szükséges az uniós klímacélok eléréshez

Az Európai Unióban évente a jelenleginél nyolcszor több elektromos járművek feltöltéséhez szükséges infrastruktúrát kell telepíteni 2030-ig az uniós klímasemlegességi célok eléréséhez

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Kék hírek

Megszúrta tanulótársát egy lány a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában

Megszúrta tanulótársát és súlyos sérülést okozott egy lány a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában - közölte a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság hétfőn a police.hu oldalon.

2024. Április 29. 17:24, hétfő | Külföld

Romlott áprilisban a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban

Áprilisban a várt javulás helyett romlott a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban az Európai Bizottság Gazdasági és Pénzügyi Főigazgatósága, a DG ECFIN (Directorate General for Economic and Financial Affairs) hétfői jelentése