Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2013. Január 09. 22:28, szerda | Helyi
Forrás: MTI

Sorozatos betörések miatt előzetes letartóztatásba került öt ember

Sorozatos betörések miatt előzetes letartóztatásba került öt ember

Keszthelyen és környékén elkövetett sorozatos betörések, lopások miatt került előzetes letartóztatásba öt ember

- mondta el szerdai zalaegerszegi sajtótájékoztatóján a keszthelyi rendőrkapitány.

Horváth István arról számolt be, hogy a négy férfi és a nő tavaly március óta több keszthelyi és Keszthely környéki családi házba tört be, és készpénzt, karórákat ékszereket lopott el.
Többségében németek birtokában lévő házakat figyeltek meg, a betöréseket akkor követték el, amikor a tulajdonosok vacsorázni mentek. Befeszítették az ajtót vagy az ablakot, módszeresen átkutatták a házakat, majd az értéktárgyakkal, készpénzzel távoztak.
A rendőrök a napokban Fejér megyében fogták el az öt embert, amikor éppen el akarták adni a lopott holmikat. A 28 éves G. Nikolett ekkor a melltartójába rejtette az ékszereket, egyik társuk, a 33 éves Gy. Csaba pedig a kocsijában próbált elbújni a rendőrök elől.
A jelentős értékre elkövetett betöréses lopás bűntette és más bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt indított eljárásban a 26 és 42 év közötti elkövetőket a Zala Megyei Törvényszék előzetes letartóztatásba helyezte.
Horváth István az MTI kérdésére hozzátette: a gyanúsítottak az eddigi információk szerint csaknem négymillió forint értéket tulajdonítottak el betöréseik során.

IJ

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 17:27, hétfő | Belföld

Állami látogatásra Magyarországra jön a kínai elnök

Sulyok Tamás köztársasági elnök és Orbán Viktor miniszterelnök meghívására állami látogatásra Magyarországra érkezik május 8-án Hszi Csin-ping kínai államfő

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Külföld

Európai Autógyártók Szövetsége: sokkal több töltőpont szükséges az uniós klímacélok eléréshez

Az Európai Unióban évente a jelenleginél nyolcszor több elektromos járművek feltöltéséhez szükséges infrastruktúrát kell telepíteni 2030-ig az uniós klímasemlegességi célok eléréséhez

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Kék hírek

Megszúrta tanulótársát egy lány a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában

Megszúrta tanulótársát és súlyos sérülést okozott egy lány a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában - közölte a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság hétfőn a police.hu oldalon.

2024. Április 29. 17:24, hétfő | Külföld

Romlott áprilisban a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban

Áprilisban a várt javulás helyett romlott a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban az Európai Bizottság Gazdasági és Pénzügyi Főigazgatósága, a DG ECFIN (Directorate General for Economic and Financial Affairs) hétfői jelentése