Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2017. Október 20. 09:33, péntek | Belföld
Forrás: mti

Rövidfilmek gyártására hirdet pályázatot az Emmi

Rövidfilmek gyártására hirdet pályázatot az Emmi

Rövidfilmek gyártására, filmgyártás előkészítésére hirdet pályázatot 50 millió forint keretösszeggel az Emberi Erőforrások Minisztériuma Kultúráért Felelős Államtitkársága.

Pályázni magas művészi értékű, legfeljebb 24-26 perces dokumentumfilmek, animált rövidfilmek és fiktív történeten alapuló rövidfilmek gyártásának, valamint filmgyártás-előkészítésének támogatására, teljes filmalkotás gyártására vagy egyes részfeladatok támogatására lehet - közölte az államtitkárság pénteken az MTI-vel.

Magyar filmalkotás esetén a vissza nem térítendő támogatás a filmalkotás gyártási költségvetésének száz százalékáig terjedhet; a támogatás minimum összege 500 ezer forint, legfeljebb 4 millió forint adható.

Pályázhat minden, a mozgóképszakmai hatóság által nyilvántartásba vett filmelőállító, magyarországi székhellyel vagy telephellyel rendelkező civil szervezet, közalapítvány, központi költségvetési szerv, helyi önkormányzat, helyi önkormányzati költségvetési szerv, gazdasági társaság, egyéni vállalkozó, egyéni cég, határon túli magyarországi telephellyel rendelkező szervezet.

A támogatásban magyar filmalkotás, illetve magyar részvételű filmalkotás részesíthető.

A pályázat benyújtási határideje: november 18., a filmeket december 1-je és 2018. december 31. között kell elkészíteni.

Címkék: film, pályázat, rövidfilm

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 15:22, csütörtök | Belföld

EM: áprilisban is termelési csúcsot döntöttek az ipari naperőművek

Újabb rekordot hozott a múlt hónap utolsó napja a nagyobb méretű napelemes rendszerek termelésében - tette közzé az Energiaügyi Minisztérium (EM) a Facebook-oldalán csütörtökön.

2024. Május 02. 15:21, csütörtök | Belföld

NGM: a kormány üdvözli az üzemanyagárak újabb csökkentését

A kormány üdvözli a Mol bejelentését, miszerint szombattól, azaz 2024. május 4-től újabb 4-4 forinttal csökken a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára.

2024. Május 02. 09:12, csütörtök | Belföld

Több mint 3000 család igényelt már csok pluszt

Meghaladta a háromezret a csok plusz igénylések száma - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára csütörtökön az index.hu-nak adott interjújában.

2024. Május 02. 06:47, csütörtök | Belföld

Idén 2,5, jövőre 4,1 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány

Az idei évre 2,5 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány, míg a jövőre 4,1 százalékkal