Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2020. Június 29. 07:41, hétfő | Bulvár
Forrás: mti

Rekorder lett Bob Dylan

Rekorder lett Bob Dylan

Bob Dylan a legidősebb élő zenész, akinek új dalokat tartalmazó albuma a brit slágerlista élére került - írta a BBC hírportálja.

Az irodalmi Nobel-díjas amerikai énekes-dalszerző 39. albuma, a nemrég debütált Rough and Rowdy Ways 34 ezer eladott példánnyal tört az élre, ebből 29 ezer darab cd-n kelt el.

A 79 éves sztár Paul Simon amerikai zenészt előzte meg, aki 74 éves volt, amikor Stranger to Stranger című lemeze 2016-ban az eladási lista első helyét foglalhatta el.

Minden idő legidősebbje a brit slágerlistákon a tíz napja, 103 éves korában elhunyt Vera Lynn, a britek közkedvelt háborús énekesnője, aki legnagyobb slágereinek gyűjteményével 2009-ben, 92 évesen lett listavezető. A halála utáni héten centenáriumi albuma ismét bekerült a top 20-ba.

A Rough and Rowdy Ways nyolc év után Dylan első adag új dala. A kritikusok rajongással fogadták. A lemez 56 évvel azután tört a listák élére, hogy az amerikai legenda először lett listavezető. A nagy sikerű lemez a The Freewheelin' volt, Dylan második stúdióalbuma.

Az új lemez Dylan kilencedik listavezető lemeze, ezzel a minden idők legtöbb első helyének mezőnyében a Queen és az Abba mellé került.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 06:00, szombat | Bulvár

Kövér László az Ománi Szultánság Súra Tanácsának elnökét fogadta

Khálid bin Hilál Al-Máváli sejket, az Ománi Szultánság Súra Tanácsának elnökét fogadta Kövér László, az Országgyűlés elnöke az Országházban - közölte az Országgyűlés Sajtóirodája pénteken az MTI-vel.

2024. Április 30. 13:40, kedd | Bulvár

Több millió forintos arany ékszerekre is lehet licitálni a NAV oldalán

Több millió forintos arany ékszerekre is lehet licitálni a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) oldalán.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.