Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2022. Október 28. 06:00, péntek | Belföld
Forrás: mti

Reggelente ködös, napközben száraz, napsütéses idő várható hétvégén

Reggelente ködös, napközben száraz, napsütéses idő várható hétvégén

Hajnalonként többfelé ködös, de napközben jellemzően száraz, napsütéses idő várható hétvégén. A borult tájakon szitálás előfordulhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet a párás helyeken 15, a napos vidékeken 20 Celsius-fok körül várható, fagyra nem kell számítani - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Pénteken a köd, illetve a rétegfelhőzet fokozatosan zsugorodik, hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. Az Északi-középhegységben és az Észak-Alföldön azonban tartósan borult, párás idő várható. Számottevő csapadék nem lesz. A változó irányú szél az ország nagy részén gyenge marad, ugyanakkor az Észak-Dunántúlon a délire forduló szelet időnként élénk lökések kísérhetik. A legmagasabb nappali hőmérséklet a derült tájakon 20 fok közelében, a tartósan borult területeken 15 fok alatt marad.

Szombaton a köd- és rétegfelhőzet feloszlása után hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, de főként az ország északkeleti felén tartósan borult, párás helyek is lesznek. Legfeljebb a borult tájakon lehet szitálás. A légmozgás gyenge vagy mérsékelt lesz. A hajnali 5-12 fokról délutánra a borult, párás helyeken 15, a napos részeken 20 fok köré emelkedik a hőmérséklet.

Vasárnap a köd- és rétegfelhőzet feloszlása után hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, de főként az ország északkeleti felén tartósan borult, párás idő valószínű. Legfeljebb a borult tájakon lehet szitálás. Gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás. A hajnali 5-12 fokról kora délutánra a borult, párás helyeken 15, a napos vidékeken 20 fok köré emelkedik a hőmérséklet.

Címkék: hétvége, időjárás, köd

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk