Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2017. November 08. 17:27, szerda | Sport
Forrás: Hajósi Miklós

Rally: Születésnapi győzelem

Rally: Születésnapi győzelem

Vincze Ferenc és Bazsó Attila megszerezte élete első abszolút futamgyőzelmét az ORB utolsó állomásán, a CREDOBUS Eger Rallye-n!

Az S-Motorsport párosa kérdést sem hagyott afelől, hogy ki volt leggyorsabb az évad utolsó futamán, hisz a megrendezett 15 gyorsasági szakaszból 10 autózták a legjobb időt. A csapat pedig duplán ünnepelhetett a Dobó István téren felállított célba, hisz a gárda motorja és navigátor, Bazsó Attila pont a verseny napján ünnepelte a születésnapját.

Az S-Motorsport duója az 1-es rajtszámmal vágott neki az egri viadalnak és feltett szándékuk volt, hogy a futam végén is ez a szám virítson a nevük mellett. „Igen, ez így van.” Kezdte a futam utáni értékelést Vincze Ferenc.

„Az első körben volt egy kis gondunk. A tesztpályát nem úgy választottuk meg, mint amilyenek az Eger környéki szakaszok voltak. A beállításokkal egy kicsit mellé mentem, viszont tudtuk egyből, hogy mi a gond és ahogy bejöttünk a szervizbe módosítottunk az autón. A változtatásoknak köszönhetően a második-harmadik körben és az összes gyorsot meg tudjuk nyerni, valamint a sötétben egy kis előnyt tudtunk kiautózni, aminek nagyon örültünk. Felszabadultan végig tudtuk autózni azt a tempót, amit szerettünk volna. Az ellenfelek tényleg nagyon erősek voltak, mert nem alakultak ki extra nagy különbségek, de mi mindig egy picivel jobbak tudtunk lenni.

A második nap a Skodás páros úgy folytatta a versenyt, ahogy szombaton abbahagyta: megnyerték az első két gyorsot és majd 13 másodperccel vezettek Turánék előtt.

„Az utolsó két körben már csak próbáltam menedzselni a köztünk lévő távolságot. Onnantól kezdve már a fejemben volt, hogy akár nyerhetünk is, ha nem hibázunk, úgyhogy nem vállaltunk semmiféle kockázatot. Próbáltuk a saját, gyors tempónkat autózni, hogy Frici ne tudjon ránk közeledni. Úgy érzem ezt is jól megoldottuk, nem hibáztunk és sikerült megnyernünk az Eger Rallye-t.

Remélem, hogy ez a futamgyőzelem megfelelő ajándék Attilának, aki pont vasárnap ünnepelte a születésnapját! Nagyon boldogok vagyunk és biztosan kell pár nap, míg igazán feldolgozzuk, hogy mit is vittünk véghez, de ezért versenyzünk. Én legalábbis ezért versenyzek, hogy nyerjünk. Maximalista vagyok és most végre összejött a győzelem az első osztályban, úgyhogy borzasztóan elégedett vagyok. Sikerült egy szinte tökéletes hétvégét összeraknunk. Volt ugyan egy-két kisebb bakink, de maximálisan elégedett vagyok és azt se feledjük el, hogy nagyon nagy csatában, erős ellenfelek ellen nyertünk, ez tovább növeli ennek a győzelemnek az értékét. Remélem, hogy jövőre is tudunk hasonlóképp teljesíteni. Úgy érzem, hogy folyamatosan fejlődtünk az idei évben, mi is és az autó is, és azt gondolom, hogy ez a csomag csak egyre jobb lehet!”

Köszönet az együttműködő partnereinknek: Alpha Bútor Kft., Gold-Stone Trans, Vancik Motorsport S.r.o., Full-Hús Kft., Tachograf Control Kft., Hartman Építész, Confector Mérnöki Iroda Kft., Dickies, Galaxy S.r.o., Porsche M5, Forest Protechnik Erdészeti Kft., Furik Teher Kft., MSB Zrt., Veszpjég, Origo Pack Kft., HEDEX Hungary Kft., Fuvinfo Iroda Kft., Jenox Hungary Kft., Pannónia Nyomda Kft., Ujhelyi Benjámin E.V., Palóckert Kft., Pentasystem, Bartron'07 Építőipari Kft., Full-Gas Kft., Bulath-Sped Fuvarozási Kft., Petrovics Csaba E.V., MGY-4000 Kft., Hegymeg Zsolt, Zöld-Út Építő Kft., Tib'er Trans Kft., Touratech, Premium Kakas Hungary Kft., DM Ker, Hallás-Partner. SLH, Várkert-97, Auctor Bonus, Pirelli, North Force Kft., Spedition BDF Kft., Juhász és Társa, Vámosi, Kompakt Trans Hungary Kft., Kompakt Invest Kft., Bologna S.r.o., United Olimpic S.r.o.

Címkék: autósport, rally

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Sós Csaba: Milák egyedi utat jár, de jóval előrébb tart, mint amire számítani lehetett

A szövetségi kapitány szerint Milák Kristóf egyedi utat jár be, és az úszók pénteken zárult országos bajnokságán jobban teljesített, mint amire ő számított.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Cseh vezetés a prológ után, László Martinék másodikok

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Női kézilabda olimpiai selejtező - Magyarország-Svédország 28-25

A magyar női kézilabda-válogatott 28-25-re legyőzte Svédországot a debreceni olimpiai selejtezőtorna pénteki, második fordulójában, így csak akkor nem szerez kvótát, ha vasárnap öt vagy több góllal kikap Japántól.