Városlista
2017. június 29, csütörtök - Péter, Pál

Hírek

2012. Július 28. 05:00, szombat | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Magyar villamoson, LCD-tévén a londoni olimpia

Magyar villamoson, LCD-tévén a londoni olimpia

Egy hannoveri villamost alakított át szurkolói villamosnak az olimpia idejére a Budapesti Közlekedési Központ. A szerelvényen kivetítőkön lehet majd nézni az olimpiai közvetítést.

A villamost nemzeti színű festéssel, Hajrá, magyarok! felirattal és az úszás, vízilabda, lovaglás, cselgáncs egy-egy jellemző mozzanatából álló képpel díszítették fel. A járat az 1-es és az 1A, a 3-as és a 61-es vonalán jár az olimpia ideje alatt.

A szervezők legfontosabb célja az volt, hogy közelebb hozzák, elérhetőbbé tegyék a magyar emberek számára a sport közösségi élményét – idén olyan helyszínen, ahol folyamatosan sok ember fordul meg, és a lehető legtöbb korosztály képviselteti magát. A villamoson található két LCD televízió jóvoltából az utasok egy percre sem maradnak majd le a londoni játékokról, ráadásul az MTV adása alatt moderátor segítségével szurkolhat majd mindenki a magyar csapatnak. Ezen túlmenően a villamoson megtekinthető tablón az idén 100 éves BKV Előre SC olimpikonjaira emlékezünk, akik természetesen nemcsak a BKV-nak, de egész Magyarországnak is dicsőséget szereztek.

A BKK honlapján, illetve Facebook oldalán külön Szurkolói Kvízt is indított, melynek keretében augusztus 12-éig folyamatosan kérdéseket tesznek majd fel a régmúltból és a közelmúltból. A helyesen válaszolók BKK-s ajándékcsomagokat és szurkolói relikviákat nyerhetnek.

Ezek érdekelhetnek még

2017. Június 28. 19:50, szerda | Belföld

A heves zivatar veszélye miatt több nyugati járásra másodfokú a riasztás

A heves zivatar veszélye miatt több nyugat-dunántúli megye járásaira másodfokú riasztásokat adott ki szerda délután a meteorológiai szolgálat.

2017. Június 28. 16:16, szerda | Belföld

Különös sírt találtak a régészek Hódmezővásárhely közelében

Különös, eltérő időpontokban életüket vesztő, de valamilyen sajátos rítus részeként együtt eltemetett tizenegy ember maradványait rejtő késő bronzkori,

2017. Június 28. 14:40, szerda | Belföld

Megszökött egy rab a fővárosban

Megszökött egy fővárosi egészségügyi intézménybe kihelyezett rab szerda délelőtt, a 43 éves nőt a rendőrség keresi - közölte a Büntetés-végrehajtási szervezet szóvivője szerdán az MTI-vel.

2017. Június 28. 13:04, szerda | Belföld

Szerverkábel átvágása miatt leállt az internetes jegyértékesítés a MÁV-nál

Elektromos kábelátvágás miatt leállt a MÁV Déli pályaudvaron lévő szerverterme, az erről üzemeltett informatikai rendszerek délelőtt 10 óra után leálltak