Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2012. Július 28. 05:00, szombat | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Magyar villamoson, LCD-tévén a londoni olimpia

Magyar villamoson, LCD-tévén a londoni olimpia

Egy hannoveri villamost alakított át szurkolói villamosnak az olimpia idejére a Budapesti Közlekedési Központ. A szerelvényen kivetítőkön lehet majd nézni az olimpiai közvetítést.

A villamost nemzeti színű festéssel, Hajrá, magyarok! felirattal és az úszás, vízilabda, lovaglás, cselgáncs egy-egy jellemző mozzanatából álló képpel díszítették fel. A járat az 1-es és az 1A, a 3-as és a 61-es vonalán jár az olimpia ideje alatt.

A szervezők legfontosabb célja az volt, hogy közelebb hozzák, elérhetőbbé tegyék a magyar emberek számára a sport közösségi élményét – idén olyan helyszínen, ahol folyamatosan sok ember fordul meg, és a lehető legtöbb korosztály képviselteti magát. A villamoson található két LCD televízió jóvoltából az utasok egy percre sem maradnak majd le a londoni játékokról, ráadásul az MTV adása alatt moderátor segítségével szurkolhat majd mindenki a magyar csapatnak. Ezen túlmenően a villamoson megtekinthető tablón az idén 100 éves BKV Előre SC olimpikonjaira emlékezünk, akik természetesen nemcsak a BKV-nak, de egész Magyarországnak is dicsőséget szereztek.

A BKK honlapján, illetve Facebook oldalán külön Szurkolói Kvízt is indított, melynek keretében augusztus 12-éig folyamatosan kérdéseket tesznek majd fel a régmúltból és a közelmúltból. A helyesen válaszolók BKK-s ajándékcsomagokat és szurkolói relikviákat nyerhetnek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk