Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2017. Április 21. 11:29, péntek | Belföld
Forrás: mti

Óriási károkat okozott az időjárás a Mátrában és a Bükkben

Óriási károkat okozott az időjárás a Mátrában és a Bükkben

Nemcsak a Mátrában, hanem a bükki területeken is nagy károkat okozott az áramszolgáltató hálózati rendszerében a rendkívüli időjárás. Répáshután egyelőre aggregátorról sem jutnak áramhoz a helybeliek.

Az áramszolgáltató folyamatosan végzi a helyreállítást és a károk felmérését - közölte Boross Norbert, a Budapesti Elektromos Művek Nyrt. kommunikációs igazgatóságának vezetője pénteken az MTI-vel.

Elmondta: Pest megyében már nincs baj, az Északi-középhegységben annál inkább. A Mátrában a hibaelhárítást pénteken tudták megkezdeni, remélik, hogy estére minden lakott ingatlanban helyreáll az áramszolgáltatás.

A kommunikációs igazgató közölte: jelenleg is helikopteres felmérés folyik. Különösen a bükki falu, Répáshuta környékén óriásiak a károk. A terület egyelőre megközelíthetetlen, még aggregátort sem tudtak felvinni oda. Több száz ember lehet áram nélkül.

Az áramszolgáltatás a Felső-Mátrában jelenleg negyvenhét fogyasztási helyen szünetel - mondta a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője, Tankóné Antal Erika az MTI-nek. Jelezte, a folyamatos fakidőlések és ágleszakadások miatt ez a szám növekedhet, továbbra is áramkimaradásokra lehet számítani.

A szóvivő közölte, a 24-es főúton elrendelt lezárást előreláthatólag péntek délután 2 órakor feloldják. A Felső-Mátrában lévő szállóvendégeknek 10 órakor és 13 órakor lehetőséget biztosítottak, illetve biztosítanak arra, hogy a forgalom elől elzárt útszakaszokon keresztül gépjárművükkel elhagyják a szálláshelyüket a 24-es főút irányába.

A mátraházi Mátra Gyógyintézet főigazgató főorvosa, Urbán László az MTI-nek elmondta, hogy miután járhatóvá tették a 24-es főutat Mátraházáig, ismét tudnak betegeket fogadni. A betegellátás áramhiány, de más okokból sem volt veszélyben egy pillanatig sem - szögezte le a főigazgató, jelezve: aggregátorral nyernek most is elektromos energiát, a vezetékes ellátást hétfőre ígérte a szolgáltató.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni