Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2016. Április 30. 00:00, szombat | Helyi
Forrás: Police.hu

Önkormányzati beszámoló Zalában

Önkormányzati beszámoló Zalában

A Zala Megyei Önkormányzat Közgyűlése egyhangú szavazással fogadta el a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság vezetőjének 2015. évi beszámolóját.

A Zala Megyei Önkormányzat Közgyűlése 2016. április 28-án megtartott ülésén napirenden szerepelt a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság közbiztonságának 2015. évi helyzetéről, a közbiztonság érdekében tett intézkedésekről és az azokkal kapcsolatos feladatokról szóló beszámoló.
A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője, dr. Sipos Gyula r. vezérőrnagy, rendőrségi főtanácsos részletesen tájékoztatta a testület elnökét és tagjait a megye közbiztonsági, bűnügyi helyzetéről, a közrendet érintő eseményekről, illetve a rendőrség tevékenységéről. Főkapitány úr kiemelte, hogy a rendészeti állomány közterületi jelenléte 25%-kal nőtt, megtörtént az intézkedési kultúraváltás, valamint a közterületeken szolgálatot teljesítő rendőrök száma is jelentősen emelkedett.
A közgyűlésen részt vett dr. Gömbös Sándor c. r. dandártábornok, rendőrségi főtanácsos, az Országos Rendőr-főkapitányság hivatalvezetője is.
A testület tagjai a beszámolót követően a rendőri vezetőktől választ kaptak kérdéseikre, észrevételeikre és felszólalásaikban mindannyian köszönetüket fejezték ki a megyei rendőr-főkapitányság teljes személyi állományának a 2015. évben végzett munkájukért.


A Zala Megyei Közgyűlés elnöke, dr. Pál Attila határozati javaslatában megköszönte és elismerte a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság szakmai tevékenységét és elfogadásra javasolta a beszámolót.

A képviselő testület 15 igen szavazattal (ellenszavazat és tartózkodás nélkül) egyhangúlag megszavazta és elfogadta a beterjesztett írásos beszámolót, valamint annak szóbeli kiegészítését.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:24, péntek | Sport

Bukaresti tenisztorna - Fucsovics legyőzte a második kiemeltet, és negyeddöntős

Fucsovics Márton bravúros győzelemmel bejutott a negyeddöntőbe az 579 ezer euró összdíjazású, bukaresti salakpályás férfi tenisztornán.

2024. Április 19. 07:24, péntek | Kék hírek

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr elmenekült

Két ember meghalt, miután három autó összeütközött a XVIII. kerületben, a 4-es főút Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre vezető szakaszán, a Billentyű utcánál, a vétkes sofőr elmenekült, ezért hajtóvadászatot indítottak után

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 19. 06:00, péntek | Életmód

Megjelent Azahriah új albuma, a skatulya I.

Skatulya I. címmel csütörtökön megjelent Azahriah új albuma, amelyet az egyik legnépszerűbb hazai dalszerző-előadó májusi tripla Puskás Aréna-koncertjéhez időzítve tett közzé.