Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2017. Július 19. 09:43, szerda | Bulvár
Forrás: mti

"Öngyilkos lett és megfulladt” egy biztonsági robot egy washingtoni bevásárlóközpontban

Beleborult az egyik nyilvános szökőkútba és "megfulladt" egy robot biztonsági őr a héten az egyik washingtoni bevásárló- és irodakomplexumban.

A hétfői esetről az épületben dolgozó Bilal Farooqi tett közzé fotót a Twitteren. A képen az látható, ahogy két férfi próbálja kimenteni a vízből a gépet.

"Repülő autókat ígértek, ehelyett itt vannak nekünk az öngyilkos robotok" - írta a férfi bejegyzésében.

Az érintett robot egy Knightscope K5, amelynek az a feladata, hogy járőrözzön a georgetowni Waterfront komplexumban. A Csillagok háborúja filmekből ismert R2D2-t idéző biztonsági robot nagyjából másfél méter magas és 136 kilogramm.

A rakéta alakú szerkezet pörög, forog és fütyül, miközben a bűnt üldözi az épület folyosóin. A K5-öket gyakran alkalmazzák bevásárlóközpontokban és irodákban szerte az Egyesült Államokban.

A hétfői esetről készített felvétel futótűzként terjedt az interneten.

Nem ez az első eset azonban, hogy egy Knightscope robot bajba kerül. Áprilisban egy részeg férfi döntött fel egyet a Szilícium-völgyben, egy évvel korábban pedig Kaliforniában egy robot lökött fel egy 16 hónapos gyereket és áthajtott rajta.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 11. 08:19, csütörtök | Bulvár

BRFK: filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés Budapesten

Filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés csütörtökre virradó éjjel Budapesten - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a rendőrség honlapján.

2024. Április 10. 07:32, szerda | Bulvár

Jövő vasárnapig lehet jelentkezni a Nemzeti Kibervédelmi Intézet hackerversenyére

Április 21-én éjfélig lehet jelentkezni a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézetének hackerversenyére.

2024. Április 09. 07:40, kedd | Bulvár

Parancsnoki elismerésben részesültek a szombati, bosznia-hercegovinai mentésben résztvevő magyar katonák

Elismerő parancsnoki érmeket adott át Sticz László vezérőrnagy, az EUFOR Althea parancsnoka a szombati életmentő akcióban résztvevő katonáknak és a civil repülésirányítónak a Szarajevó melletti Butmir táborban

2024. Április 05. 09:32, péntek | Bulvár

Szlovákiában betiltják a mobiltelefonok használatát az általános iskolák alsó tagozatán

A szlovákiai általános iskolák alsó tagozatának első három évfolyamában teljesen, a felsőbb évfolyamokban pedig néhány kivétellel betiltják a mobiltelefonok használatát a tanulók számára