Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2016. December 05. 18:49, hétfő | Belföld
Forrás: mti

Öngyilkos lett balástyai rém és egy másik gyilkos a szegedi börtönben

Öngyilkos lett balástyai rém és egy másik gyilkos a szegedi börtönben

Öngyilkosság lett két, emberölésért életfogytig tartó jogerős szabadságvesztésre ítélt fogvatartott a Szegedi Fegyház és Börtönben hétfőn - közölte a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BvOP) az MTI-vel.

A delmagyar.hu értesülése szerint az egyik öngyilkosságot elkövető férfi a balástyai rémként ismertté vált Sz. Zoltán, a másik a családtagjaival végző, szeged-gyálaréti M. Viktor Gábor volt.
A BvOP közleménye szerint az egy zárkában elhelyezett férfiak felakasztották magukat. A büntetés-végrehajtási intézet személyzetének azonnali és szakszerű segítségnyújtása ellenére a fogvatartottak életét már nem tudták megmenteni.

A rendőrség az ügyészség bevonásával folytatott helyszíni vizsgálat során az idegenkezűséget kizárta. A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága belső vizsgálatot indított az eset körülményeinek teljes körű tisztázásáért.

Szabó Zoltánt négy nő megölése miatt 2004 szeptemberében sújtotta tényleges életfogytig tartó szabadságvesztéssel a Szegedi Ítélőtábla. Miklósi Viktor Gábort nagymamája, élettársa és kilenc hónapos kisfia meggyilkolása miatt ítélte 2010-ben szintén tényleges életfogytiglanra a táblabíróság.

Fotó: MTI illusztráció

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.