Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2014. Augusztus 18. 05:00, hétfő | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Nem változik a nyugdíjrendszer

Nem változik a nyugdíjrendszer

Nem tervez változást a jelenlegi nyugdíjrendszerben a kormány - erősítette meg képviselői kérdésre az Emberi Erőforrások Minisztériuma.

'Célunk, ahogy eddig, úgy ezután is a fenntartható és méltányos nyugdíjrendszer. Eddig is kiemelt célunk volt а nyugdíjak értékállóságának megőrzése, ennek eredményeként az előző ciklusban az általános fogyasztói árnövekedéshez képest 4,0 százalékkal, а nyugdíjas fogyasztói kosár alapján számítva 3,8 százalékkal nőtt a nyugdíjak vásárlóértéke' - írják.

Hozzáteszik: Továbbra is a nyugdíjak vásárlóértékének megőrzése a cél, ennek érdekében januárban valamennyi nyugdíjas a tervezett infláció mértékével megegyező, 2,4 százalékos nyugdíjemelésben részesült.

А Népesedési Kerekasztal nyugdíjjal kapcsolatos javaslatairól sem а kormány, sem az EMMI vezetése nem tárgyalt. А javaslatokat először szakértői szinten kell megvizsgálni, így а Kormány nem hozott, nem is hozhatott döntést arról, hogy а javaslatok bármelyikét be kívánná vezetni.

Július végén Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter is hangsúlyozta: nem terveznek változtatást a nyugdíjrendszerben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.