Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2011. Szeptember 27. 07:21, kedd | Belföld
Forrás: OrientPress

Negyvenezer népszámláló indul útnak

Negyvenezer népszámláló indul útnak

Kedd és péntek között országszerte negyvenezer számlálóbiztos lát munkához: a megbízottak háztartásonként egy borítékot kézbesítenek ki, de mód lesz a kérdőívek internetes kitöltésére is.

Mivel a népszámlálás anonim adatgyűjtésnek számít, a kitöltők neve nem számít – a megbízottak ezért minden címre csak egy borítékot visznek ki; ha többre is szükség lesz, azt a polgárok telefonon jelezhetik, hiszen a küldeményen szerepel majd a helyi számlálóbiztos neve, biztosi igazolványának száma, illetve telefonos elérhetősége. Október elseje ehetőség van arra is, hogy az adatközlők egy személyes találkozó során válaszoljanak a kérdésekre - mondta el a hirado.hu-nak nyilatkozva Virágh Eszter, a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) népszámlálási szóvivője. Az adatok érvényessége is október első napjára datálható – így az adott napra vonatkozó családi, képzési és állampolgári státuszt kell figyelembe venni.

Mint Virágh hozzátette, október és 16. között akár az interneten is ki lehet tölteni majd a kérdőívet, a lakáskérdőíven található azonosítókód alapján. A folyamat mintegy félórát vesz igénybe, és ha pontosan töltötték ki az íveket, a számlálóbiztos nem is keresi fel majd az adott háztartást; más esetben egyeztetni kell a kérdéssor kitöltéséről – ez pedig önbevallás, illetve a már említett személyes találkozó során is megtörténhet.

A 40 ezer számlálóbiztos egyénenként átlagosan 100-120 címet látogat meg, külterületeken pedig 50-70 helyszínre szállítja ki a borítékot. A KSH megbízottja névvel és sorszámmal ellátott igazolványt mutat fel - aki akarja, ezt összevetheti a bedobott borítékon szereplő névvel és sorszámmal, így bizalommal beengedheti a népszámlálót.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.