Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2011. Szeptember 24. 07:21, szombat | Belföld
Forrás: OrintPress

Munkalehetőséget kell teremteni a fogyatékkal élőknek

Munkalehetőséget kell teremteni a fogyatékkal élőknek

Az egész társadalom érdeke, hogy a megváltozott munkaképességű emberek újra munkába tudjanak állni – jelentette ki Soltész Miklós, szociális, család- és ifjúságügyért felelős államtitkár Szegeden.

Ahol együttműködési megállapodást írt alá a Szegedi Tudományegyetem és a megváltozott munkaképességű emberek egyik legnagyobb hazai foglalkoztatója, a Szegedi SZEFO Zrt – olvasható a kormány honlapján.

Az államtitkár elmondta, lehetőséget kell teremteni, hogy a fogyatékkal élő emberek ne otthon bezárkózva, hanem munkahelyen, a többi ember között élhessenek. Az aláírt megállapodás azért nagyszerű - folytatta -, mert két világszínvonalú szervezet találkozásából született. Soltész Miklós kiemelte, hogy a SZEFO Zrt. munkatársai megérdemlik a törődést és a segítséget, aminek eredményeként remélhetőleg néhány éven belül új telephelyre költözhetnek.

Az együttműködés keretében – az egyetem kutatói által irányított rehabilitációt követően – az állami tulajdonú vállalat munkaterápiás lehetőséget biztosít a megváltozott munkaképességű emberek számára, és az adott munkakört ellátni képes munkavállalókat a cég a jövőben is foglalkoztatná. A SZEFO Zrt. támogatása egyúttal hosszútávon biztosítja a rehabilitációval foglalkozó szakemberek utánpótlását is.

A megállapodás célja, hogy az agyvérzés következményeként korlátozott beszédképességgel – afáziás betegséggel – élő emberek segítséget kapjanak beszéd- és kommunikációs képességük rehabilitációjához, és ezzel sokuk számára ismét megnyílhasson az út a munka világába. Az erről szóló megállapodást Prof. Szabó Gábor rektor, és Kiss Sándor Csaba elnök-vezérigazgató írta alá.

OrientPress Hírügynökség
Kép: OrientPress Hírügynökség / archívum

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

Használtautó-kereskedőt buktattak le az adóellenőrök

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány felszólította az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz

A kormány felszólítja az üzemanyag-forgalmazókat, hogy áraikat önkéntes alapon igazítsák a régiós átlaghoz, hogy a magyar üzemanyagárak ne szakadjanak el attól - jelentette be a nemzetgazdasági miniszter szerdán.

2024. Április 24. 18:24, szerda | Belföld

IPOSZ konferencia a Digitalizációs Keretmegállapodás megvalósulásáról

Hévízen, az IPOSZ által szervezett konferencián az európai digitális átmenet és a Digitális Keretmegállapodás végrehajtásának fontossága került előtérbe.

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő