Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2019. Május 22. 00:46, szerda | PR

Mit vegyünk fel esküvőre - ha vendégek vagyunk?

Mit vegyünk fel esküvőre - ha vendégek vagyunk?

Ismét kezdődik az esküvői szezon: már márciusban beköszöntött, májusban pedig már a derekán vagyunk. Ha nyári menyegzőre hívnak, honnan tudjuk, mit érdemes felvennünk? Lássuk a legjobb tanácsokat e téren!

Nulladik pont: kérdezzük meg az ifjú párt

Ma már sok a tematikus esküvő, vagy éppen olyan alkalom, amikor nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy legyen valami egyedi, emlékezetes vonása a Nagy Napnak.
Nem árt tudni, milyen jellegű esküvőt szeretnének a házasulók - például egészen laza, DIY stílusút, netán amolyan szuperfiatalos fesztiválosat világító rudacskákkal és hajnalig tartó DJ-partival.
Akkor fogunk az ifjú (vagy már nem olyan ifjú) pár kívánalmainak megfelelni, és kellemesen elvegyülni, ha passzolunk stílusban a násznép többi tagjához.
Alultöltözni sem szabad egy ilyen alkalmat, de az sem kényelmes, ha túlöltözzük a bulit, és egy hippi partihoz átalakított pajtába toppanunk be életünk legelegánsabb kalapjában.

Amikor van dress code

Vannak olyan esküvők és egyéb alkalmak, ahol a meghívón megjelölik, milyen öltözék az elvárt: ez a dress code. Mit lehet erről tudni?
Ha casual/smart casual van megadva, mint követendő viselet, az a kissé elegánsabb, de aránylag laza ruházatot jelenti. Ennek megfelelően szabad kezet kap a vendégsereg az öltözék kiválasztásához. Persze azért az esemény jellegéhez illően kell megjelenni.
A semi formal és a formal már az alkalmi kategória, itt az elsőnél térdig, a második esetében inkább térden alul érő szoknyát vagy ruhát illik választani. Elvárás a kifinomult megjelenés.
A klasszikus ‘kis fekete’ nem opció esküvőn, hiszen ilyenkor a fehér, fekete, piros hagyományosan tiltott színek.
Ha nincs kimondottan ünnepi ruhánk, akkor egy szolídabb ruha vagy kosztüm egy különleges kalappal és szép ékszerekkel tökéletesen megfelelhet. És itt egy remek indok, hogy vegyünk egy - újabb - csodás alkalmi cipőt!

Az igazán igényes események öltözékei

A boutique esetében egy hosszú, ‘egyszerűbb’ estélyi vagy egy szép koktélruha, illetve összességében a kimondottan elegáns külső a kérés a vendéglátók részéről. A kihívó, felvágott, rövid, élénk színű ruhák maradjanak a gardróbban.

A black tie titulus esetében az ifjú pár emeli a tétet, azaz csak estélyi ruhában szabad megjelenni. Sokaknak már az sem egyértelmű, az estélyi ruha mit jelent: ez egészen hosszú ruha, amely nyáron lehet nyitott hátú, ujjatlan is.
Mondani sem kell, a férfiaknak is választékosan kell öltözniük: szmoking, csokornyakkendő az elvárás.
A jéghegy csúcsa a white tie, amely egészen exkluzív viseletet takar. A nagyestélyit különleges báli frizurával és a frakkot mellénnyel ma már meglehetősen kevesen kívánják meg a vendégsereg tagjaitól. Ez az öltözék inkább egy Nobel-díj kiosztón jellemző, és nem egy mai hazai esketésen.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.