Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2010. Május 07. 23:49, péntek | Helyi
Forrás: Hír TV

Mérgező Muréna a Sióban

Mérgező Muréna a Sióban

Murénát talált csütörtökön a Sió-csatornában egy horgász Siófokon. A veszélyes ragadozó melegebb vizű tengerekben él. Édesvízben azonnal elpusztul, így a siófoki, körülbelül 90 centiméteres példány sem élt már, amikor rátalált

A horgász nem akart hinni a szemének, ezért a halat elvitte Szakál Tamás halászati mérnöknek. Kiderült, a ragadozó valóban az, aminek látszik: muréna. A gyanú szerint korábban egy akváriumban élt, de elpusztult. Egykori gazdája feltehetően ezért dobta a Balatonba vagy közvetlenül a Sióba.

A murénát pénteken felboncolták, de semmi nem volt a gyomrában, ami elárulta volna, hogy honnét került a csatornába. Szakál Tamás ezzel együtt fontosnak tartotta hangsúlyozni, hogy a Balatonban senkinek sem kell muréna-támadástól tartania, a fürdőzők teljes biztonságban vannak.

(FH)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.

2024. Április 23. 06:52, kedd | Belföld

Rekordszámú jelentkező regisztrált az idei TeSzedd! hulladékgyűjtési akcióra

Rekordszámú jelentkező, több mint 100 ezer önkéntes regisztrált az idei TeSzedd! hulladékgyűjtési akcióra

2024. Április 23. 06:46, kedd | Belföld

Csaknem 200 ezer notebookot osztanak ki a nyári szünetig

A nyári szünet kezdetéig csaknem 194 ezer hordozható számítógépet juttatnak el az ötödik, a hatodik és a kilencedik évfolyamos diákoknak, valamint a köznevelési intézményeknek