Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2019. Január 14. 05:00, hétfő | Bulvár
Forrás: mti

Martin Scorsese dokumentumfilmet rendez Bob Dylanről

Martin Scorsese dokumentumfilmet rendez Bob Dylanről

Martin Scorsese Oscar-díjas amerikai filmrendező dokumentumfilmet készít Bob Dylan legendás énekes, dalszerző, költő 1975-ös turnéjáról - idézte a Netflix bejelentését a The Guardian hírportálja.

A Rolling Thunder Revue című koncertkörútról szóló filmben új interjúk is lesznek Dylannel - írta a streamingszolgáltató, mely még idén műsorára tűzi az alkotást.

A Variety.com filmes portál szerint a Rolling Thunder Revue: A Bob Dylan Story kevésbé lesz klasszikus dokumentumfilm, mint Scorsese 2005-ös, szintén Dylanről készült No Direction Home-je, mely az énekes híressé válásáról, New Yorkba költözéséről, majd 1966 júliusában történt motorbalesete utáni időleges visszavonulásáról szólt.

A Rolling Thunder Revue elnevezésű turnén számos neves előadó kötetlen csapata járta be az országot 1975 októbere és 1976 májusa között. A film témájául szolgáló őszi koncerteken - többek között - Joni Mitchell, Joan Baez, Bette Midler, Emmylou Harris és Allen Ginsberg is fellépett Dylan mellett, de feltűnt az énekes édesanyja is. Dylan a turnén gyakran állt színpadra fehérre festett arccal.

A rocktörténet egyik leghíresebb koncertsorozatáról Clinton Heylin zenekritikus 1991-es Dylan-életrajzában azt írta, ezeken a koncerteken volt hallható a legjobb zenék egyike, "amit az énekes élő zenekísérettel valaha előadott". 2002-ben albumot adtak ki a turné felvételeiből.

Scorsese nem az egyetlen, aki Dylanről forgat, a Szólíts a neveden rendezője, Luca Guadagnino a zenész 1975-ös Blood on the Track című albuma alapján készít filmet, melyet Richard LaGravenese, A halászkirály legendája és A szív hídjai forgatókönyvírója ír.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.