Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2012. Január 31. 13:33, kedd | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Luxuscikk lesz a sertéshús

Luxuscikk lesz a sertéshús

Miközben a sertéshús és húskészítmények ára januárban folyamatosan emelkedett, addig az élő sertés felvásárlási ára csökkent.

A szakemberek szerint, a decemberi sertésár-emelés épül most be a bolti árakba. Boltonként ugyan változik a mértéke, de mindenhol sokat drágult a sertéshús kilója, legyen az comb, lapocka vagy oldalas. Ugyancsak sokkal többet kell fizetni a virsliért és a felvágottakért is – írja a Tolnai Népújság.

A kereskedők azt mondják, kénytelenek voltak árat emelni, hiszen az elmúlt hetekben drágább lett az alapanyag. Az Agrárgazdasági Figyelő legfrissebb számában közzétett összegzés szerint az élő vágósertés ára a múlt év januári 292 forinttal szemben októberben 349 forint volt, míg december 19-én már 390 forint, december végén pedig elérte a 400-410 forintot, ami több mint 35 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit.

Az uniós piacokon néhány hete már leállt az élő sertés árának emelkedése, így Magyarországon is erre lehet számítani. Ugyanakkor az Agrárgazdasági Figyelő szakértői arra hívják fel a figyelmet, hogy március végéig még folyamatos húskészítmény-áremelkedés várható, mert az élő sertés árának hónapok óta tartó növekedése csak részben jelent meg az átadási árakban. Március után a szakértők stagnálást valószínűsítenek a sertéshús és húskészítmények árában.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni